Ordu’nun Doğa Harikası Kadıncık Şelalesi

Ordu’nun Doğa Harikası Kadıncık Şelalesi

Karadeniz Bölgesi’nde gür ormanların içerisinden akan ve zaman zaman adına türküler yazılan Ordu’nun dereleri turizme kazandırılmaya devam ediyor.
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 10 metre yüksekliğindeki şelalesi ile dikkati çeken, yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Kadıncık Şelalesi’nde incelemelerde bulundu. Ulubey İlçesi Kadıncık Mahallesi içerisinden akan dere üzerinde yer alan şelaleyi ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu’na Garnizon Komutanı Şeref Çakmak, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ve köylüler eşlik etti. Balkanlıoğlu bir süre Kadıncık Mahallesi sakinleriyle sohbet ederek şelale hakkında bilgiler aldı. Balkanlıoğlu, ayrıca şelalenin yanında bulunan tarihi 200 yıl öncesine dayanan su değirmenini inceledi. Yıllar sonra ilk defa bir valinin ziyaret ettiği mahallede renkli görüntüler ortaya çıktı. Vali İrfan Balkanlıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok insanın bilmediği ama adına türküler yazılan dereleri turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
"ORDU ARAPLARIN DA DEDİĞİ GİBİ HAAZEL CENNET"
Dere üzerinde, Kadıncık Şelalesi dışında birçok şelale olduğunu belirten Balkanlıoğlu, "Tertemiz suyun kirlenmesine yol açacak hiçbir unsur olmadan doğal kaynaklardan akan sular, derede akarken büyük şelalelerden aşağı iniyor. Bahar ve yaz aylarında güzel oluyormuş ancak daha fazla dayanamayıp ziyaret ettik. Ordu Arapların da dediği gibi ’haazel cennet’ yani cennetin aynısı. Biz Ordu’da olmakla cennetteymiş gibiyiz. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, Ordu’ya en yakın mesafede bulunan bu şelaleyi ziyaret etmelerini isterim" dedi.
KENDİSİ YAPTI KENDİSİ SÖYLEDİ
Kadıncık Mahallesi sakinlerinden Kadir Yanık ise 40 yıla yakındır hobi olarak uğraştığı saz yapımına köyünde devam ediyor. Kendi yaptığı ikili sazı, Kadıncık Şelalesi’nde eline alan Yanık, Ordu’nun dereleri adına yazılan ’Ordu’nun Dereleri’ türküsünü seslendirerek derelerin Ordu kültürüne işlediğini bir kez daha göstermiş oldu.