Organize Sanayi Bölgesi Cami Törenle Açıldı

Organize Sanayi Bölgesi Cami Törenle Açıldı

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Cami açılışında kurdele keserek aşure dağıtım törenine katıldı.
Törende konuşan Vali Muammer Türker, din ve ibadetin insanlık için tarihin her döneminde hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç olduğuna işaret ederek, “Bu güzel sivil mimari örneğinin açılışında hep beraber olmanın mutluluğunu ifade etmek istiyorum” dedi. İbadethaneleri yapma yükümlülüğünün sadece devletlerin sorumluluğu olarak görülmediğini belirten Vali Türker, “Fiiliyatta kuruluşlar ve hayırseverler de bu işe al atıyorlar. Hayırseverler başkalarına hizmet eden, bir takım yükümlülükleri yerine getirmenin manevi hazzını yaşamak için böyle bir işe girişiyorlar. Bir taraftan insanlara fayda sağlayacak, sadece ibadet etmek için değil, gelip dinleneceği, su içebileceği, yüzünü yıkayabileceği, oturup soluklanabileceği, hatta sadece insanların değil, kuşlarında, böceklerinde istifade edebileceği yerler yapmanın, toplumdan aldıklarının bir bölümünü topluma geri vermenin manevi hazzını yaşıyorlar” diye konuştu. Vali Türker, camiyi Antalya Organze Sanayi Bölgesi’ne kazandırılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, başka yerde yapılacak mescitlere örnek olması ve burada yapılacak ibadetlerin makbul olması temennisinde bulundu.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da, camilerin birliğin beraberliğin oluştuğu yerler olduğunu ifade ederek, Selçuklu-Osmanlı mimarisi özelliklerine sahip 8 ayda yapılan bin kişilik caminin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin katkıları ile yapılan bir hizmet olduğunu söyledi.
Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ın da katıldığı törende İl Müftüsü Osman Artan’ın duasının ardından protokol ile birlikte kurdele keserek cami açılışını gerçekleştirdi.