Ortaca’da Gönüllü Öğretmen Ücretsiz Kurs Veriyor
Muğla’nın Ortaca ilçesinde 3 ay önce kurulan Ortaca Kent Konseyi kendi bünyesinde, ücretsiz olarak serigrafi ve baskı kursu vermeye başladı.
Ortaca Kent Konseyi atölye çalışma sınıfında gerçekleşen ve öğretmen Naci Uçar’ın gönüllü olarak verdiği kurs, dördü engelli olmak üzere toplam 11 öğrenciden oluşuyor. 300 saat sürmesi planlanan kurs, her Cumartesi günü gerçekleşecek ve kurs bitiminde öğrenciler sertifikalandırılacak. Ortaca Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mehmet Sertkaya; “Serigrafi, ülkemizin eksikliklerinden bir tanesi. Maalesef ki Çin piyasası ve o piyasanın seri üretimleri, ülkemizdeki bu anlamda ki üretimi pasifleştiriyor. Bizler bu kursun açılmasına öncülük ederek, bir nebze olsun bölge halkımızın bu eksikliğini gidermeyi hedefledik. Kursa katılım gösteren engelli kardeşlerimiz de var. Bu kursla meslek sahibi olabilecekler ve belki de geçimlerini burada öğrendikleriyle sağlayabilecekler. Örneğin bu kurs vasıtasıyla turizm açısından zenginliklerle dolu bölgemizin, tarihi eserlerimizin, minyatürlerini hediyelik eşya niteliğinde hazırlayabilecekler. Bizler de bu yolda onlara desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Serigrafi öğretmeni Naci Uçar ise; “Babadan kalma bilgi ve birikimlerimi genç kuşaklara aktarmanın gururunu yaşıyorum. Özellikle engelli arkadaşlarımızın meslek sahibi olabilecek olmaları, beni çok daha fazla gururlandırıyor" dedi.
KENT KONSEYİ NEDİR?
5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır. Kuruluş amaçları; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir. Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.