Oto Hırsızlık Olaylarına Karışan Dört Kişi Yakalandı

Oto Hırsızlık Olaylarına Karışan Dört Kişi Yakalandı

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince oto hırsızlıkları ve change yapılan araçlar ile ilgili yapılan çalışmalarda 4 şüpheli yakalandı.
Akdeniz Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir işyerinde yakalama-hacizli araçların pert kaydı bulunan ve trafikten çekilen araçlarla change yapılarak piyasaya satıldığı belirlendi.
İşyeri sahibi ve gayri resmi ortakları olduğu değerlendirilen ve işyerinde çalışan 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği, işyerinde tamiri ve tadilatı yapılan araçlara parça getirip kullandıkları tespit edilmesi üzerine iş yerine yapılan operasyon kapsamında parçalar ve motorlar üzerinde yapılan kontrolde yakalama-hacizli otolara ait olduğu tespit edildi.
Şüphelilerin change yaptığından şüphelenilen otoların Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yaptırılan incelemesinde, 7 otonun change olduğu tespit edildi. Şüphelilerin işyerinde yapılan aramalarda, 1 çalıntı oto, 7 adet change oto, 1 oto anahtarı, 2 plaka, 2 oto beyni, 1 gprs oto takip sistemi, 1 av tüfeği ele geçirildi.
Şüpheliler, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi.