(özel Haber) Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Müjdeler

(özel Haber) Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Müjdeler

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kalan öğrencilere, kütüphaneden ulaşıma kadar yapılacak yeniliklerle ilgili müjdeler verdi.
Prof. Dr. Gündoğan, yeni akademik yılda Anadolu Üniversitesi’nin kampüslerine yaklaşık 5 bin civarında yeni öğrencinin geleceğini kaydetti.
“Üniversitemiz yemekhaneleri, kütüphaneleri, sosyal tesisleri yani her şeyiyle hazır” diyen Rektör Gündoğan, “Üniversitemiz öğrencilerimizi bekliyor. Bu kampüs gerçekten yaşabilir bir kampüs. Türkiye’nin belki dünyanın en yaşanabilir kampüslerinden bir tanesi. Öğrencilerimizi rahat, huzur dolu, bir ortam bekliyor. Kampüsteki sosyal imkanlar son derece geniş. Sanatsal, kültürel işte sinema salonlarından tiyatrosuna, öğrenci kulüplerine üniversitemizde birçok imkan mevcut. Yani öğrenci yararına ne varsa bu eğitim-öğretim yılında hizmetlerine sunulacak” dedi.
“YENİ ÖĞRETİM YILIYLA BERABER KÜTÜPHANEMİZ 7/24 AÇIK OLACAK”
Prof. Dr. Gündoğan, yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber kütüphanenin 7 gün 24 saat açık olacağı müjdesini vererek, “Önümüzdeki dönemde kütüphaneyle ilgili öğrencilerimize önemli bir müjde vereceğiz. Yeni öğretim yılıyla beraber kütüphanemiz 7/24 açık olacak. Bu sistem Türkiye’de birkaç üniversitede mevcut ama Amerika ve Avrupa’daki üniversitelerde ise bu sistem hep böyledir ve kütüphane 7 gün 24 saat açık olur. Biz de inşallah bu sistemi yapacağız. Öğrencilerimize hem kitap hizmeti sunacağız hem de öğrencilerimiz okuma salonlarını kullanacak. 22 Eylül’de derslerimiz başlayacak ekim ayından itibaren de kütüphanemizdeki yeni uygulamamızı başlatacağız. Şuanda kütüphanemizde 2 tane sergi salonumuz vardı. Güzel Sanatlar Fakülte’sinin sergi salonlarını başka yere aktardık. Bu sergi salonlarını da okuma salonlarına çeviriyoruz çünkü burada öğrencilerimiz akşam saatlerinde çok ciddi bir yer sıkıntısı yaşıyor. Akşam yemeği uygulaması öyle bir durum oluşturdu ki kampüste öğrenci akşam dersi bittiğinde artık evine gitmiyor. Burada yemeğini yiyip evine gitmek istiyor fakat bu arayı da bir yerde değerlendirmek istiyor. Kütüphane de bunun için en uygun yer” diye konuştu.
2 EYLÜL KAMPÜSÜ’NE BİN 500 KİŞİLİK YURT MÜJDESİ
2 Eylül Kampüsü’ne 1-2 yıl içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yurt yapılacağını da açıklayan Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi’nin kampüsleri gerçekten öğrencilerimiz açısından yaşanacak kampüsler. Yunus Emre Kampüsümüzde biliyorsunuz bir yurdumuz var. İnşallah önümüzdeki yıllarda 2 Eylül Kampüsümüze de bizim adımıza Kredi ve Yurtlar Kurumu bir yurt yapacak. Herhalde 1-2 ay içerisinde netleşecek. 2 Eylül Kampüsümüzde Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yanındaki 33 bin dönümlük bir alanda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bin 500 kişilik bir yurt yapması planlanıyor. Dolayısıyla oradaki yurt ihtiyacı karşılanmış olacak. Üniversitede öğrencilerin barınma konusunu bu şekilde halletmeyi düşünüyoruz. Yemek konusunda ise yemekhanelerimiz öğrencilerimizin hem öğle hem de akşam emrinde. Akşam yemeği uygulamasını geçen yıl 2’nci dönem başlatmıştık ve bunu önümüzdeki yıl da devam ettireceğiz. Yeni bir yemekhane yapmayı da planlıyoruz. Şuanda projesi bitti, ihalesine çıkacağız. Sanıyorum 6-8 ay içerisinde bitecek. Böylelikle Yunus Emre Kampüsü’nde yeni bir yemekhane öğrencilerin hizmetine girecek çünkü üniversite 15 bin civarında insan yemek yiyor” ifadelerini kullandı.
YUNUS EMRE İLE 2 EYLÜL KAMPÜSÜ ARASINDA SEFERLER BAŞLAYACAK
Rektör Gündoğan, öğrencilerin ulaşıma ilişkin yaşadığı sıkıntıları yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber gidereceklerini de aktararak şöyle devam etti:
“Ulaşıma ilişkin ise tabi Yunus Emre Kampüsü’nde tramvaydan dolayı ulaşım problemi yok fakat 2 Eylül Kampüsü’nde ulaşım sorunu var. Tabii bu bizim çözebileceğimiz bir sorun değil. Bu Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde durması gereken bir problem. Biz Büyükşehir Belediyesi’yle yazışmalarımızı tamamladık. İnşallah bu yıl iki kampüs arasında da seferler olacak. Belki bunu şey yapmayacak ama özel halk otobüsleriyle görüşüp iki kampüs arasında sefer koymasını isteyeceğiz çünkü 2 Eylül Kampüsü’nde dersi olan aynı zamanda 1 saat sonra Yunus Emre Kampüsü’nde dersi olan öğrenciler var ve ulaşım bu öğrencilerimiz için ciddi bir problem. Yani öğrenci sadece şehirden 2 Eylül Kampüsü’ne ya da 2 Eylül Kampüsü’nden şehre gitmiyor. 2 Eylül Kampüsü’nden Yunus Emre Kampüsü’ne de gelmek durumunda kalıyor. Dolayısıyla bu iki kampüs arasındaki sefer sorununu çözeceğiz. Her yarım saatte bir en azından iki kampüs arasında sefer düzenlenmesi planlanıyor. İnşallah öğrencilerimizin geldiği ekim ayında bu sorunu çözmüş olacağız. 2 Eylül Kampüsü’yle ilgili çok ciddi bir altyapı çalışması içerisindeyiz. Orada öğrencilerimize ve personelimize yönelik sosyal tesis eksikliği vardı. Bunları hızla tamamlıyoruz. Bu kampüste yeni akademik kulüp açılıyor. Yine öğrencilere yönelik sosyal tesis açılıyor. Bir de dediğim gibi 1-2 yıl içerisinde yurt tamamlandıktan sonra 2 Eylül Kampüsü’nde ciddi bir canlanma olacak. Şu anda saat 16’dan sonra açıkçası kimse kampüste bulunmak istemiyor. Herkes şehre kaçıyor fakat kampüste bir yurt bulunması o kampüsün sosyal hayatını da canlandıracak.”
“BİZİM BİR SIKINTIMIZ ÖĞRENCİ SAYIMIZIN HIZLA ARTIYOR OLMASI”
“Bizim bir sıkıntımız öğrenci sayımızın hızla artıyor olması” diyen Prof. Dr. Gündoğan, şunları kaydetti:
“YÖK bu noktada kontenjanları çok fazla artırdı. Mesela Hukuk Fakültemize 420 öğrenci gelecek. Yani bir taraftan da biz ek binalar yapmaya çalışıyoruz. Yeni bir ek bina hazırlığı içerisindeyiz. Kampüsteki yer sıkıntılı, yeterli değil. Bizim en büyük sıkıntımız bu. Zaman zaman bazı dersliklerde sıkıntılar yaşayacağız. Bu bizden kaynaklı değil. Yani biz 200 kontenjan istiyoruz, YÖK 400 kontenjan veriyor.”