(özel Haber) Aöf Kayıtlarındaki Uzun Kuyruklara Tek Çözüm “erken Kayıt”
Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerine yerleşen adayların kayıt işlemleri bugün itibariyle başladı.
1-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak Açıköğretim, İktisat, İşletme fakülteleri kayıtlarıyla alakalı İHA’ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi’nin 2014-2015 Güz Dönemi kayıtlarının bugün itibariyle başladığı söyledi. 81 il ve yurt dışındaki bürolarda kayıt işlemlerini yapacaklarını belirten Güney, “Bütün öğrencilerimiz için bu yılın, bu dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şuanda aldığımız bilgilere göre oldukça düzgün bir şekilde kayıtlarımız yapılıyor. Umarım hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz açısından uygun bir kayıt dönemi ve ders dönemi geçiririz” dedi.
Prof. Dr. Güney, yapılacak kayıtlar sonrasında bu yıl öğrenci sayılarının 1 milyon 300 bin olacağını tahmin ettiklerini de kaydetti.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR AN ÖNCE BÜROLARIMIZA UĞRAYARAK KAYITLARINI YAPTIRMALARINI RİCA EDİYORUZ”
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Kerim Banar ise, AÖF bürolarında uzun kuyruklar oluşup mağduriyet yaşanmaması için öğrencilere kayıt işlemlerini son günlere bırakmamalarını tavsiye etti.
“Öğrencilerimizden bir ricamız var” diyen Prof. Dr. Banar, “Kayıtların başladığı ilk günlerde kayıt işlemlerini tamamlarlarsa rahat ederler. Bugün de gördüğümüz gibi bürolarda hiçbir sıkıntımız yok. Gelen öğrenci çok kısa bir süre içerisinde kaydını yapıyor. Biz ödevimizi bu sene için iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Çünkü şuanda kayıtla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Tüm kitaplarımız bürolara ulaşmış durumda. Öğrencilerimiz kitaplarını alacaklar. Son günlerde yoğunluk olduğu zaman bundan en çok zarar gören öğrenciler. Uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Bu uzun kuyruk eleştirilse bile sonuçta Türkiye’de eğitime olan talebin bir göstergesidir. Bu yönden çok fazla eleştirilecek bir şey değil ama bu sıkıntıyı çekmemek için öğrencilerimizin bir an önce bürolarımıza uğrayarak kayıtlarını yaptırmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE KİTAP UYARISI
Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin aldıkları kitapların dersleriyle eşleşip eşleşmediğini kontrol etmesi gerektiğini de anlatan Banar, şöyle devam etti:
“Öğrencilerimiz kayıt olduktan sonra kitaplarını alacaklar. Bu noktada bir şeye dikkat etmeleri gerekiyor. Öğrencilerimiz, aldığı derslerle bürolardan aldıkları kitapları karşılaştırması gerekiyor. Çok az da olsa bazen yanlış içerikli kitap kendisine verilebilir veya kendisi almış olabilir. Tabi bu da öğrenci için zaman kaybı olacak. Yani A dersinin kitabını B dersi için aldıysa burada bir takım sıkıntılar olabiliyor. Bunun da üstesinden gelmenin yolu; öğrenci bürodan çıkmadan önce aldığı dersin kitabının o olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor.”
Prof. Dr. Banar, aralık ayı içerisinde ara sınavları, ocak ayı içerisinde de final sınavlarını yapacaklarını da sözlerine ekledi.