(özel Haber) Rıza Çalimbay’in Derdi Transfer Yasağı

(özel Haber) Rıza Çalimbay’in Derdi Transfer Yasağı

ANTALYA (İHA) – Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Takviye yapmamız gerekiyor. Fakat bir transfer yasağı çıkınca bütün planlarımız alt üst oldu” dedi.
Antalya’nın Serik İlçesi Belek Beldesi’nde ikinci yarı kamp hazırlıklarını sürdüren Mersin İdmanyurdu’nda teknik direktör Rıza Çalımbay, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.
Hazırlık maçında Balıkesirspor’u 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren Rıza Çalımbay, “Amacımız burada skordan çok, yapacağımız işler. Bir sürü hatalar yaptık, goller yedik. İyi de işler yaptık, güzel goller de attık. Amacımız maç eksiği olan arkadaşlarımıza maç temposu kazandırmak. Lig maçı gibi bir maç oldu bugün. İyi şeyler aldık bu maçtan” açıklamasında bulundu.
Ligde ilk yarıyı da değerlendiren deneyimli teknik adam, kendileri için ilk yarının iyi geçtiğini ifade ederek, “Önemli olan ikinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynanacak olması. Aldığımız puanların aynısını almaya çalışacağız. Tek düşüncemiz bu. Bunu yapmak için de ilk yarıda oynadığımız oyunların çok üzerine çıkmamız gerekiyor. Biraz zorlu bir fikstürümüz vardı, yine zorlu başlayacağız Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanlarıyla. Hepsinin farkındayız. Mücadele etmezsen, maçın içerisinde olmazsan ikinci yarı çok zor. Bu sebeple ikinci yarı daha iyi olmamız gerekiyor” diye konuştu.
‘İlk yarıda oynadığı oyunla önde basan, pres yapan Mersin İdmanyurdu’nu yine ikinci yarıda görebilecek miyiz? Şeklindeki soruya Mersin ekibinin teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Bütün amacımı o ama takviye yapmamız gerekiyor. Fakat bir transfer yasağı çıkınca bütün planlarımız alt üst oldu. Çünkü biz, ilk yarıdaki eksiklerimize bakıyoruz, ne yapmamız gerektiğine ve ikinci yarı telafi edeceğiz gözüyle bakıyoruz. Yasakta önümüze engel olunca tabii ki takımımıza takviyeyi yapamayacağız. O yüzden de biraz sıkıntı yaşayabiliriz ama arkadaşlarımızın kapasitelerini üst seviyeye getirirsek bir sıkıntı yaşamayız” yanıtını verdi.