Rektörden Hayırseverlere İslami İlimler Fakültesi Müjdesi
Niğde Üniversitesi’nin yaklaşık bir yıldır beklediği “İslami İlimler Fakültesi” kurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı 26.08.2014 tarihli ve 29100 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Fakülte’de Temel İslami Bilimler, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği olmak üzere şimdilik 4 bölüm bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Niğde bir ilim ve kültür şehridir. Gerek erken Hıristiyan Dönemi gerekse de İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerinde var olan dini yaklaşım Niğde’de yer alan eserlerle de kendini göstermektedir. Bu eserlerden de anlaşılacağı üzere, tarih boyunca Niğde’de yaşayan tüm medeniyetler, ilim ve kültürün ayrılmaz bir parçası olarak tarihin her döneminde yer altı ve yer üstü şehirlerini ve bu şehirlerin kiliselerini, medreselerini, külliyelerini ve camilerini miras olarak bırakmışlardır” dedi. Rektör Görür, dini ve tarihi eserlerin bolca yer aldığı Niğde’de kurulan bu yeni Fakülte ile gelecek nesillere bilimsel akılla çeşitli mirasların bırakılmasına katkı sağlanacağını ifade etti. İslami İlimler Fakültesi’nin Merkez Yerleşke’de bulunan Camiinin yakınına kurularak uygulama Caminin de hazır olduğunu ifade eden Prof. Dr. Adnan Görür, Caminin yapımında katkı sağlayan tüm hayırseverlere de bu vesile ile teşekkür etti.
Ulusal ve uluslararası literatüre hakim bir dini bakış açısıyla yeni bilgiler üreten, sahip olduğu birikimi toplum ve insanlık yararına harcayan, inançlı, bilgili ve aydın ilahiyatçıları, din kültürü öğretmenlerini ve din görevlilerini yetiştirme misyonu ile kurulmasına karar verilen İslami İlimler Fakültesi ile İslam Dininin temel değerlerine samimi bağlılığın yanında, dinimizin herkesi kucaklayan hoşgörü ve barış anlayışı çerçevesinde, kimseyi dışlamayan, her insana değer veren, her varlığı Yaratıcı’nın bir emaneti olarak gören bir anlayışa sahip olarak sürekli bilgilerini yenileyen, insana hizmeti kendisine şiar edinmiş, öğrendikleri ışığında ve eleştirel mantıkla doğru karar verebilen ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi de amaçladıklarını belirten Rektör Adnan Görür, "Uzun süredir beklediğimiz bu kararla Üniversitemize yeni bir fakülte daha kazandırmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Niğde Üniversitesi inşallah hayırseverlerimizin destekleri ile büyümesini sürdürecektir.” dedi.
Rektör Görür, “Her zaman ve her yerde de ifade ettiğim gibi, sadece kamu kaynaklarını kullanarak Üniversitemizde arzu ettiğimiz gelişmenin sağlanması mümkün değildir. Bu nedenle, Niğdeli hayırseverlerimizden ve iş adamlarımızdan yeni Fakültemize destek ve katkı bekliyoruz. Biz de bu sayede devletimize fazla yük olmadan Fakültemizi kurma şansına sahip oluruz.” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Yeni fakülteler ve yeni bölümlerin açılmasıyla birlikte öğrenci sayımız da hızla artacaktır. Üniversitemizin gelişmesi, Niğde’nin de sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz ne kadar hızlı gelişirse Niğde de o kadar hızlı gelişir. Bu nedenle, hayırsever vatandaşlarımızın desteğini ısrarla bekliyoruz.” dedi.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile 200 yatak kapasiteli Öğrenci Yurdu Binalarını yaparak, Niğde’de Üniversitemize hayırsever desteği kültürünün öncülüğünü yapan Sayın Ferit Şahenk’e desteklerinden ötürü teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca, Üniversitemize İletişim Fakültesi Binasını yapacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve bu konudaki destekleri nedeniyle Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ticaret Borsası ve emeği geçen herkese de Üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kayseri halkının, artık herkesçe bilinen, yükseköğretime verdiği desteğin tüm şehirlerimize örnek olması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Kayserili hayırseverler yaptırdıkları fakülteler ve hayır işlerinde birbirleri ile yarışmaktadırlar. Umarım bu vesile ile Niğde’de de aynı kültürü oluşturabiliriz. Kayseri’de 4 Üniversiteye hayırseverlerin desteğinin yaklaşık 100 milyon lirayı aştığını; vermenin zenginlikle değil, yürekle ilgili olduğunu ifade eden Görür, “İnsan bu dünyadan giderken bir şey götüremiyor, geride hayırlı eser bırakmak lazım ki; hayırlarla yad edilelim.” diyerek “Hayalimi gerçekleştirdim, Üniversitemize adımla yaşayacak bir fakülte bağışladım.” diyecek tüm Niğdeli hayırseverleri İslami İlimler Fakültesi Binasını yapmaya ve hayallerini gerçekleştirmeye davet etti.