Reyhanlı’da Elektrik Kesintileri Masaya Yatırıldı
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Halk Eğitim Merkezi Cemil Meriç Konferans salonunda yapılan toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Toroslar EDAŞ Hatay Bölge Müdürü Selman Nair, Antakya İl Müdürü İlhan Karabulut, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Hatay genelinde 5 bin 400 trafo olduğunu sorunların çözümü için 1 milyar 200 milyon liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Enerjinin insan hayatının bir parçası olduğunu ve özelleştirmenin ardından geçiş sürecinde yaşanan bir takım sıkıntıların çözümü için ilgili şirket yetkililerinin yoğun gayret gösterdiklerini belirten Vali Yardımcısı Ölmez, “Hatay’ın birçok bölgesinde yaşanan sıkıntılar aynı sorunlarla toplanmaktadır. Valilikte oluşturduğumuz komisyon ile bu toplantıları birçok ilçemizde yapıyoruz. Sorunları belirleyerek çözüm yolları üzerinde çalışılacak" dedi.
Kaymakam Yusuf Güler, elektrikle ilgili problemleri en aza indirmenin yanında, hava hatlarının tamamının yer altına alınması için gerekli çalışmanın yapılmasının şart olduğunu belirterek, “Elektrik hatlarının yüzde 30’u yer altında. Tamamı yer altına alınmalı. Modern olmak için gerekli adımlar atılmalıdır” dedi.
47 mahalle bulunan ilçede geçiş döneminde büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, arızalara anında müdahale edilmesini, Tedaş’ın özelleştirilmesinden sonra ilçede bir çok sıkıntılar yaşandığını muhatap bulamadıklarını söyledi.
Şanverdi, yeni yapılan konutlara elektrik verilmesinde yaşanan sıkıntıların da ortadan kaldırılmasının şart olduğunu ifade etti.
Elektrik kesintileri ile ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, Toroslar EDAŞ Bölge Müdürü Selman Nair, elektrik kesintileri ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi. Nair, şebekelerin otomasyona dayalı hale gelmesi gerektiğini dile getirirken, Hatay’daki elektrik şebekelerine yönelik yenileme çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu ve elektrik ile ilgili sorunların giderilebilmesi için belirli bir zaman gerektiğini sözlerine ekledi.
TEDAŞ yetkilileri geliştirdikleri sistemle arızalara daha hızlı ulaşacaklarını, muhtarların telefon numaralarının VIP olarak kaydedilip, muhtarlara ulaşacaklarını ve cevap vereceklerini anlattı.