Sağlık Çalişanlarina Tıbbi Atık Eğitimi

Sağlık Çalişanlarina Tıbbi Atık Eğitimi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sağlık kuruluşlarına, belediyelere ve özel temizlik ve taşıma firmalarına “Atık yönetimi ve atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelik” konulu bilgilendirme semineri verildi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda verilen seminere sağlık çalışanları katıldı. Atık yönetimi ve atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelik hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Metin Alkan, “Atık yönetiminin amacı, atıkların oluşumlarından bertaraflarına kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetimlerinin sağlanmasına yönelik genel esasların belirlenmesidir. Atıkların izin verilen tesislerin dışında geri kazanılması, bertaraf edilmesi veya ettirilmesi toprağa, denizlere, göllere, akarsulara ve benzeri alıcı ortamlara dökülmesi, dolgu yapılması ve depolanması suretiyle çevrenin kirletilmesi yasaktır. Tehlikeli atıkların, serbest bölgeler dahil Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine girişi yasaktır” dedi.
Ardından ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’ konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli Çevre Yüksek Mühendisi Bekir Tunçer, ‘Tıbbi Atık ve Sağlık Riskleri’ konusunda Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Aynur Atilla, ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’ konusunda da Ziraat Mühendisi Şinasi Ertan katılımcılara sunumlar gerçekleştirdiler.
Özellikle tıbbi atık konularında yaşanan aksaklıkların giderilebilmesi ve uygulamada birlikteliğin sağlanabilmesi amacıyla bu eğitimlerin gerçekleştirildiği, her yıl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce düzenlendiği belirtildi.