Sanat Sokağı Öğrencileri İş Başında

Sanat Sokağı Öğrencileri İş Başında

Ulucanlar Sanat Sokağı sanatçıları, birbirinden başarılı öğrenciler yetiştirerek toplumun güçlenmesine katkı sağlıyor. Birçok sanat dalından yüzlerce eser, Ulucanlar Sanat Sokağı’nda eğitim gören öğrencilerin elinde hayat buluyor. Bu sayede öğrenciler, hem yeteneklerini geliştiriyor hem de el emeği göz nuru eserlerini Ankaralılara sunuyor.
ALTINDAĞ BELEDİYESİ SANATA KAPI ARALIYOR
Ulucanlar Sanat Sokağı sanatçılarından Mustafa Kural, yaklaşık 100 öğrenciyi cam sanatıylabuluşturdu.Sanatla uğraşan bir neslin asla geri kalmayacağını belirten Kural,şu anda 7 öğrenciye cam sanatı dersi verdiğini söyledi.Mustafa Kural, bireylerin küçük yaşlardan itibaren sanatla uğraşmaları gerektiğinin altını çizerek sanatla uğraşan insanların içinde kötülük olamayacağını dile getirdi.
Öğrencilerinin cam biblo, boncuk ve süs eşyası yapımında başarılı olduklarını kaydeden Kural,cam sanatında temel eğitim için 2 yılı gerekli gördü. Mustafa Kural, cam sanatından para kazanan öğrencilerinin olduğunu da sözlerine ekledi. Sanatı sanatçıyla buluşturduğu için Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Kural: “Başkan Tiryaki ile birlikte sanata gösterilen ilgi her geçen gün artıyor” dedi.
SANATA GÖNÜL VEREN ÖĞRENCİLER
Ulucanlar Sanat Sokağı tezhip sanatçılarındanEmine Süsoy, şimdiye kadar 40 öğrenciye ders verdi. Süsoy, bu dönem 8 öğrenciyle çalıştığını ve derslerin gün boyu sürdüğünü ifade etti. 4 yıldır tezhip sanatı dersleri verdiğini dile getiren Süsoy, her yaştan öğrencisi olduğunu aktardı. Öğrencileriyle birlikte sabah 10.30 akşam 17.00 saatleri arasında tezhip çalıştığını söyleyen Süsoy: “Öğrencilerimle beraber bir aile gibiyiz” dedi.
Tezhip öğrencisi Gülsüm Arıkan ise 5 yıla yakın tezhip eğitimi aldığınıve bu sanatla birlikte manevi huzura ulaştığını belirtti. Arıkan, haftada 1 gün Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı’na gelerek tezhiple uğraştığına dikkat çekti. Eserlerini 6 aylık bir zaman diliminde tamamladığını söyleyen Arıkan, çalışmalarına evde de devam ettiğini dile getirdi. Arıkan sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sanatla daha önce uğraşmak isterdim. Tezhip insanın ruhunu rahatlatıyor. Fırçayı elime aldığım zaman içime pozitif bir enerji doluyor.”