Hayrettin Özdemir İYİ Parti'den İstifa Etti

Hayrettin Özdemir İYİ Parti'den İstifa Etti
Meral Akşener, olağanüstü kurultayda yeniden aday olmamış ve bu süreçte Müsavat Dervişoğlu yeni genel başkan olarak seçilmişti. Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir partisinden istifa etti.

İYİ Parti'de Genel Başkanlık görevini bırakan Meral Akşener'in yerine Müsavat Dervişoğlu'nun seçilmesinin ardından partide yaşanan istifalar devam ediyor.

Son olarak Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir, İYİ Parti'den ayrıldığını açıkladı. Özdemir'in istifasının ardında, il başkanlığı ve parti teşkilatlarıyla yaşadığı uyum sorunlarının yattığı iddia ediliyor.

3 Hafta Önce Dervişoğlu'nu Ziyaret Etmişti

Ankara'ya giderek istifasını İYİ Parti Genel Merkezi'ne sunan Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir'in, bundan sonra görevine bağımsız olarak devam etmeyi planladığı belirtildi. Özdemir'in istifasının arkasında, il başkanlığı ve parti teşkilatlarıyla yaşadığı uyum sorunlarının bulunduğu iddia edildi.

9 Mayıs'ta İYİ Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Müsavat Dervişoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Özdemir, o ziyarette Dervişoğlu hakkında övgü dolu sözler sarf etmişti. Özdemir, "En önemli ve en başta tebriğimiz Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu'na. Sayın Dervişoğlu bizim için çok kıymetli, değerli bir isimdir. İYİ Parti camiasına, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olsun. Türkiye'nin meseleleri noktasında önemli hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımızı tebrik ediyorum. Bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle bu görevi layıkıyla yapacağına yürekten inanıyorum, başarılar diliyorum" demişti.