Silifke Myo’da Yükseköğretim Stratejileri Ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu

Silifke Myo’da Yükseköğretim Stratejileri Ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Meslek Yüksekokulu ve Silifke Kaymakamlığı işbirliğinde ’Yükseköğretim Stratejileri Ve Kurumsal İşbirliği Sempozyumu’ düzenlendi.
Yüksekokul Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumda kamu kurum yöneticileri, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve girişimciler panelist olarak görev aldı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ile Mersin ve Silifke’den çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisinin katılım ve katkılarıyla gerçekleşen sempozyumda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektörlük görevine geldiğinden beri üniversiteye bağlı yüksekokulların bölümlerinin geliştirilmesi ve yöreye uygun fakülte ve bölümlerin açılması için girişimde bulunduğunu ifade ederek, Silifke’nin tarım bakımından zengin olduğunu, ilçeye ziraat fakültesi açılması için gerekli araştırma ve incelemelerin yapılacağını belirtti.
Silifke’nin, coğrafi konumu, denizi, doğal güzellikleri, tarihi ve turizmiyle Mersin’in önemli ilçelerinden olduğunu vurgulayan Kaymakam Şevket Cinbir de, "Biz istiyoruz ki üniversite, kaymakamlık, belediye, odalar ve sivil toplum kuruluşları el ele verelim, ilçemize hareketlilik kazandıralım. Bunun için yöre insanının el birliğiyle çalışması gerekiyor" diye konuştu.
Çağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ünal Ay ve Aksaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Himmet Karadal’ın çağrılı konuşmacıları olarak katıldıkları sempozyumda Silifke ilçesine yönelik 5 oturum yapıldı. İlk oturuma, Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar panelist olarak katıldı. Panelin oturum başkanlığı Prof. Dr. Süphan Karaytuğ tarafından yürütüldü. Eğitim politikaları ve kültürel imkanlar konusunun ele alındığı ikinci oturumun panelistleri Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Üstün Zayim ve Yrd. Doç. Dr. Fatma İnce olurken Aksaray Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Halit Yıldırım oturum başkanlığını yaptı.
Gençlik hizmetleri ve sosyal gelişim süreçlerinin görüşüldüğü ve Doç. Dr. Cemile Çelik’in oturum başkanlığı yaptığı üçüncü oturuma, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Yrd. Doç. Dr. Onur Köprülü ve Yrd. Doç. Dr. Kalender Özcan Atılgan panelist olarak katıldı. Prof. Dr. Levent Son’un oturum başkanı, Dr. Garip Yarşı ve Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Bahar’ın panelist olduğu dördüncü oturumda tarımsal kalkınmada üniversitelerin rolü başlığı tartışılırken, sempozyumun son oturumunda Silifke ilçesinde faaliyetlerini sürdüren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri birer sunum gerçekleştirdi.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Öğretim Görevlisi Muhammet Saygın, bilimsel kurallara uygun olarak hazırlanacak olan sonuç bildirgesinin Silifke Meslek Yüksekokulu web sayfasından paylaşılacağını ve katılımcıların ilgisi ve konuya verdikleri önem neticesinde sempozyumun ikincisinin 2015 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirileceğini belirtti.