Sinop’ta Yaşanan “yılkı Atı” Olayına Açıklama

Sinop’ta Yaşanan “yılkı Atı” Olayına Açıklama

Sinop’ta bir otomobilin çarparak yaraladığı “yılkı” atına yapılacak olan müdahalenin geciktiği iddialarına ilişkin Sinop Belediyesi ile Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü’nden açıklama geldi.
Sinop Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yabani hayvanlara Milli Parklar’ın müdahale etmesi gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada, “Akliman yolu üzerinde meydana gelen üzücü olay sonrasında belediyemiz birimlerine ve yetkililerine gelen ihbar ve çeşitli talepler doğrultusunda olaya karışan canlının yaban hayvanı olması dolayısı ile Milli Parklar Müdürlüğü’nü sorumluluğuna girmesine rağmen belediyemiz itfaiye ekipleri olay yerine intikal ederek yaralı hayvana müdahale etmiş, olay yerindeki tehlikeli durumu bertaraf etmiş ve belediyemize bünyesinde görev yapan veterinerimiz yine yaralı hayvana gerekli müdahaleleri yaparak yaralı hayvanın uyutma işlemini gerçekleştirmiştir. Belediyemizin kendi sorumluluk alanlarında her türlü canlıya vermiş olduğu değer yapmış olduğumuz çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projeler ile açıkça görülmektedir. Olayın sorumluluk alanımız dışında meydana geldiğini tekrar belirterek olay saatinde görevli olmamasına rağmen yetkililerimizce gerekli görevlendirmeler yapılmış ve ilgili birimlerce müdahalede edilmiştir” denildi.
MİLLİ PARKLAR: “BU TÜR OLAYLARDA BİZLERE ULAŞILMALI”
Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, bu tür olaylarda kendilerine ulaşılması gerektiğini belirtti. Bayazıt, “Sinop’un Akliman mevkisinde meydana gelen ‘yılkı’ atı kazası ile ilgili olarak bizlere herhangi bir ihbar gelmedi. Öncelikle yabani hayvana çarpıldıysa, çarpan kişi bize insaniyet namına mutlaka ve mutlaka haber vermeli. Nasıl haber verecek? Bizim internet sitelerimizde yayınlandığı gibi telefon numaralarımız var, e-mail adreslerimiz var, bizlere bu şekilde ulaşabilirler. Aynı kampüs içerisinde bulunduğumuz için orman yangın ihbar ‘177’ bu çağrı merkezini de arayarak bizlere ulaşabilirler. Aynı şekilde ‘155’ Polis İmdat’tan da bizlere ulaşabilirler, zabıta da bizlere ulaşabilir. Bizlere ulaşıldığında hemen veterinerimizi hemen oraya yönlendiriyoruz. Yerinde tedavisi mümkünse yerinde tedavisi, mümkün değilse bizim şu anda kullandığımız Sarıkum’da bulunan rehabilitasyon ünitesine götürüp orada tedavisini yapıyoruz. Gerekli tedavisi yapıldıktan sonra da doğaya salıyoruz” diye konuştu.