Sosyal Medya Örgütlenmesi Bu Defa Sokak Hayvanların İmdadina Yetişti
Burdur Hayvan Dostları Derneği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrının üzerine hayvan sever dernek ve platformları Burdur’da buluştu. SDÜ öğrencilerinden oluşan Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu, İstanbul Sessizliğin Sesi Derneği ve Burdur hayvan Dostları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Burdur Çöplüğü’nde sokak hayvanlarını besledi.
Burdur Çöplüğü’nde sütle yavru köpeklere mama hazırlayan hayvan severler, büyük köpekler içinde kemik ve makarna kaynattı. Gönüllü Veteriner Hekimler ise bazı köpeklerin aşı ve iğnelerini vurdu. Köpekleri severek, yakından ilgilenen hayvan severler daha sonra hazırlanan mama ve kemikleri, köpeklerin bulundukları noktalara bıraktı.
Burdur Çöplüğü’ndeki Sokak hayvanlarının bakıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Burdur Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan: “Ispartalı hayvan severlerin oluşturduğu platformla irtibat kurduk. Etkinliği yapmak istediklerini söylediler, bende havanın yağışlı olabileceğini söyledim. Onlar kararlı olduklarını, yağmur da olsa, kar da olsa, biz geleceğiz dediler. Bizde gençler olarak, biz destek veriyoruz diyerek hep beraber genç genç buraya geldik. Bu farkındalığı yarattığımız için çok mutlu oldum. Türkiye’deki bütün hayvan severlere sesimizi duyurmak istiyoruz. Basından büyük destek alıyoruz, bugün bir şeyler yaptıysak arkamızda hep basın mensupları vardı teşekkür ediyorum” dedi.
Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu Başkanı, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencisi Mete Varol, “Yaklaşık 5 sene önce Isparta hayvan Sahiplendirme Platformu adı altında tamamının üniversite öğrencisinden oluşan topluluğa başladık. Öncesinde sahiplendirme, sakat hayvanlarını iyileştirme üzerine kurulduk. Son üç aydır Isparta ili içinde, besleme etkinliği yapıyoruz. Aynı zamanda Burdur’daki olayları gördükten sonra daha bir aciliyeti olduğunu düşünüp, Burdur Çöplüğünde kalan sokak köpeklerini görmek istedik. Bunun için hem esnaftan hem de çeşitli kuruluşlardan sponsor arayışlarımız ve malzeme toplama arayışına girdik ve Burdur Hayvan Dostları Derneği ile birlikte irtibat haline geçtik. Buradaki birçok ölen köpeğin, metan gazı altında yaşayan köpeğin durumlarına bizde şahit olduk. Sadece topluluklar altında değil, bireysel olarak görülmesini istiyorum” diye konuştu.
“ISPARTA’YA HAYVAN BARINAĞI YAPILSIN”
Isparta’ya Hayvan Barınağı yapılması için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini dile getiren Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu Başkanı Mete Varol, “Bizler Isparta’da gönüllü olarak çalışan arkadaşlarız. Isparta’da en fazla hayvan şu an için tabakhane Bölgesi’nde var. Genelde köpekleri satın alıp, en çok atılan yer Tabakhane Bölgesidir. Tabakhane Bölgesinde şu an itibariyle büyük köpeklerin yanı sıra 22 tane yeni doğan yavru köpekler var. bu köpeklerin öncelikle eğer durumları çok acilse kendi imkanlarımızla onların tedavi edip, sahiplendiriyoruz. Biz Tabakhane bölgesine kulübe yaptırdık. Kulübeler şu an için deri organize sanayi bölgesinde bulunan kişilerin izniyle yapılan şeyler keza bizim için barınak yapmak için ayrılan bir alan olsa oraya taşımak, Tabakhane’de deri ve kemiği ayırmak için kimyasal bir madde kullanıyorlar. Bunlar yaklaşık 1 ay önce orada bulunan 6 tane yavru o kimyasaldan dolayı kemiklerine kadar görünür bir şekilde yara açıldı. Diğer arkadaş gruplarımızla o yavrularımızı tedavi ettirdik. Tabakhane’deki Deri Sanayi içinde bulunan köpeklerin yapmış olduğumuz kulübelere aktarılmasını sağladık. Isparta’da şu an için bir barınak yok, kısırlaştırma yok, kuduz ve aşılanma yok, sadece bundan bir ya da iki sene 150 tane dişi ve erkek köpek kısırlaştırma çalışması yapılmış. Belediye Başkanı seçimlerde barınak yapımı ile bir takım sözler vermişti, demeçler vermişti. Bu demeçleri artık yerine koymasını istiyoruz. Ispartalı hayvan severlerin çoğu barınak yapılmasını canı gönülden istiyor çünkü barınak olmadığı için ne küpeleme, ne kısırlaştırma, ne besleme, ne de aşılama çalışmaları yapılabiliyor. Bunlar için en büyük isteğimiz barınağın en kısa sürece yapılmasıdır” diye konuştu.