Spor Aş’den Örnek Proje

Spor Aş’den Örnek Proje

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ tarafından sokak hayvanları için ’yem odakları’ kuruldu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ, şehir merkezinde bulunan 5 noktaya sokak hayvanlarının aç kalmaması için yem odağı kurdu. 30 kilogram yem haznesi olan odaklarda, otomatik yenilenen su sistemi de bulunuyor.
Kurulan yem odakları hakkında bilgi veren Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, "Bugün gerçekten bizi mutlu eden ve heyecanlandıran günlerden bir tanesidir. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumlulukları kapsamında Kayseri Hayvanları Koruma Derneği’nin de önerilerini dikkate alarak hayata geçirdiğimiz bir projenin startını veriyoruz. Uzunca bir süredir gündemimizde olan ve çalışmalarını yürüttüğümüz ve doğru karar verebilmek adına bir takım değerlendirmeler yaptığımız bir uygulamanın sonucunda şehrimizde sahipsiz sokak hayvanlarının yaz ve kış şartlarında sokaklarımızda özgürce dolaşabilmeleri, beslenebilmeleri ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için beslenme odakları oluşturmaya başladık" dedi.
"Toplam 5 merkezde bu çalışmayı gerçekleştirdik" diyen Üstünel, "Bu çalışma artarak devam edecektir. Kayserili hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanlarının da yaşam hakkı olduğunu, onlarında parklarımızda ve sokaklarımızda özgürce dolaşmaları konusunda kendilerine destek verdiğimizi hatırlatmak isterim. Türkiye’den birçok beslenme odağı örnekleri getirdik. Bizim amacımıza en uygun ve işletim konusunda en az sıkıntı yaşayacağımız yasa bize birtakım kolaylıklar sağlayacak ürün olmasına özen gösterdik" dedi.
Odakların işleyişleri hakkında da bilgiler veren Ali Üstünel, "Kendi belediye personelimizin teknik marifeti ile bu beslenme odağını hayata geçirdik. 2 günlük periyotlarda görevli personelimiz şehrimizin çeşitli yerlerine koyduğumuz odakları denetleyecek ve yem ihtiyaçları yukarıda ki hazneden verecektir. Bu hazne 30 kilogram yem alma haznesine sahiptir. Su üniteleri de parklarımızda yer alan sulama ile ilintilidir. Otomatik olarak su bittikçe şamandıra sistemi ile hayvanlarımız taze su içme şansı bulacaktır" şeklinde konuştu.