Fenerbahçe Şampiyonluk İçin Hangi İlk 11 İle Sahaya Çıkacak?

Fenerbahçe Şampiyonluk İçin Hangi İlk 11 İle Sahaya Çıkacak?
Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor'u ağırlayacak. Şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıyan Fenerbahçe, Galatasaray karşısında aldığı tarihi galibiyetle moral buldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında İstanbulspor ile oynayacakları maç öncesinde kadro tercihi konusunda zorlanıyor. Kartal, önemli eksiklere rağmen sahaya çıkaracağı ilk 11'i belirlemek için iki farklı seçenek üzerinde duruyor.

İsmail Kartal Eksiklerle Boğuşuyor

Son haftada oynanan derbi maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolculara çeşitli cezalar verdi. Mert Hakan Yandaş 5, İrfan Can Eğribayat 3 ve Jayden Oosterwolde 1 maç men cezası aldı. Ayrıca, İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası ve kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık'a 5 maç men cezası verildi.

Cezalı olan Djiku, Batshuayi, Mert Hakan, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın yanı sıra, sakatlıkları devam eden Krunic, İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, Serdar Aziz ve İrfan Can Kahveci de forma giyemeyecek.

İsmail Kartal'ın İlk 11 Seçenekleri

İsmail Kartal, bu eksiklere rağmen sahaya güçlü bir kadro çıkarmak için iki farklı ilk 11 üzerinde duruyor.

Birinci Seçenek

İlk tercihte, sağ kanatta Joshua King oynarken, ileri uçta Edin Dzeko ve Serdar Dursun ikilisi forma giyecek. Bu durumda takımın dizilişi şu şekilde olacak:

  • Kaleci: Livakovic
  • Defans: Samuel, Becao, Çağlar, Ferdi
  • Orta Saha: King, Szymanski, Fred, Tadic
  • Forvet: Serdar Dursun, Dzeko

derbi-kadrosunda-eksiklikler-var2.jpg

İkinci Seçenek

Alternatif olarak, sağ bekte Mert Müldür forma giyerken, Osayi-Samuel sağ açıkta görev yapacak ve Tadic 10 numara pozisyonuna geçecek. Bu dizilişte King sol açıkta oynayacak. İkinci seçenek şu şekilde:

  • Kaleci: Livakovic
  • Defans: Mert Müldür, Becao, Çağlar, Ferdi
  • Orta Saha: Szymanski, Fred, Samuel, Tadic, King
  • Forvet: Dzeko

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, hangi 11 ile sahaya çıkacağına henüz karar vermedi. İstanbulspor karşısında alınacak galibiyet, şampiyonluk yarışında belirleyici olacak. Bu kritik mücadelede sahaya çıkacak ilk 11 merakla bekleniyor.