Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Mecburi Kadro Değişimi

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan Mecburi Kadro Değişimi
İstanbulspor karşısında tam 10 oyuncusundan yoksun sahaya çıkacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, belki de en sıra dışı ilk 11'ini oluşturmak zorunda kalacak.

Sarı-lacivertli takım, İstanbulspor maçı öncesinde ciddi bir kadro krizi yaşıyor. Süper Lig’de kart sınırında mücadele eden birçok oyuncusu olan Fenerbahçe, bu karşılaşmaya tam 10 eksikle çıkacak.

Derbide sakat sakat forma giyen Osayi'nin de oynayamaması durumunda bu sayı 11'e yükselecek.

Eksik Listesi Kabardı

Sakatlıklar ve cezalar Fenerbahçe'yi adeta çaresiz bıraktı.

İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz sakatlıkları nedeniyle; Batshuayi, Djiku, İrfan Can Eğribayat, Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş ise cezaları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecek. Ancak İsmail Kartal’a sevindirici haber Becao’dan geldi. Tecrübeli stoper, kart cezasını Galatasaray derbisinde tamamladı ve bu mücadelede sahada olacak.

İsmail Kartal'ın Alternatifleri

Salı günü yapılan ilk antrenmandan itibaren birçok formasyon deneyen İsmail Kartal, nihayet ilk 11'ine karar verdi.

Kalede Livakovic’in yerini koruyacağı öğrenilirken, sağ bekte Osayi'nin yokluğunda Mert Müldür'ün şans bulması bekleniyor. Defansın göbeğinde Çağlar ve Becao ikilisi görev yapacak. Sol bek pozisyonunda ise her zamanki gibi Ferdi Kadıoğlu oynayacak.

fenerbahce2.jpg

Orta sahada Fred’in partneri, sezon boyunca tartışma konusu olan Zajc olacak. Sağ kanatta eksikler nedeniyle asıl mevkii sol kanat olan King görev yapacak. Derbide sağ kanatta oynayan Szymanski, bu maçta 10 numara pozisyonuna geri dönecek. Sol kanatta ise Tadic her zamanki yerinde oynayacak. Forvette ise cezalı Batshuayi yerine Edin Dzeko forma giyecek.

Bonucci'ye Veda

Devre arası transfer döneminde Fenerbahçe'ye katılan İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci, aktif futbolculuk kariyerini noktalama kararı aldı.

Bonucci, antrenman öncesinde Teknik Direktör İsmail Kartal ve takım arkadaşlarıyla bir araya gelerek veda etti. Tüm takımın imzaladığı Fenerbahçe forması, Bonucci'ye hediye edildi.

37 yaşında kariyerini noktalayan Bonucci, “Bu harika ailenin bir parçası olmak benim için bir zevkti. Herkese teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.