Real Madrid, Olympiakos'u Geçerek Euroleague Finaline Yükseldi

Real Madrid, Olympiakos'u Geçerek Euroleague Finaline Yükseldi
Euroleague Final Four yarı finalinde Real Madrid, Yunan ekibi Olympiakos'u 87-76 yenerek finale yükseldi.

Berlin'deki Uber Arena'da gerçekleştirilen Euroleague Final Four yarı finalinde, İspanyol devi Real Madrid, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 87-76 yenerek finale yükseldi. Real Madrid, finalde Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın başında iki takım da etkili bir performans sergiledi. İlk iki dakika sonunda Olympiakos 6-5 öne geçti. Ancak Real Madrid'in arka arkaya bulduğu üç üçlükle skor 14-6'ya geldi. İlk çeyreğin son dört dakikasına 19-10 önde giren İspanyol ekibi, çeyreği 28-10 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyrekte Real Madrid, pota altından bulduğu sayılarla farkı daha da açtı ve son dört dakikaya 23 sayı farkla (47-24) girdi. Olympiakos farkı azaltmaya çalışsa da, ilk yarı 56-37 Real Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi.

finale-yukseldi2.jpg

Üçüncü çeyrekte Olympiakos, savunmada daha dirençli bir performans gösterdi ve ilk dört dakika boyunca rakibine sayı şansı tanımadı. Bu bölümde fark 13 sayıya (56-43) indi. Çeyreğin kalanında iki takım da karşılıklı basketlerle mücadele etti ve son çeyreğe 71-58 Real Madrid üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte Olympiakos, dış atışlarla farkı 9 sayıya kadar (76-67) indirse de, maçın son bir dakikasında yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Real Madrid, farkı yeniden açarak mücadeleden 87-76 galip ayrıldı.

Bu sonuçla finale yükselen Real Madrid, 26 Mayıs Pazar günü TSİ 21.00'de Panathinaikos ile şampiyonluk için karşılaşacak.