Tarfel Görevlilerine Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Tarfel Görevlilerine Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması amacıyla hayata geçirilen Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları kapsamında Antalya'nın Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde çalışan 18 personele tablet bilgisayar verildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürvekili Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, "Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği 18 Şubat 2014 tarih ve 28917 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması amacıyla hayata geçirilen bu sistemle elde edilen kayıtlardan tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları kapsamında İlçe Müdürlüğümüzde çalışan 18 personele tablet bilgisayar verildi" dedi.
Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) kapsamında köylerde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere dağıtımı yapılan tabletlerle köylerde yapılan tarımsal üretime ait verilerin direkt tarladan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın veri ağında aktararak tarımsal üretim konusunda gerçeğe yakın, sağlam bilgilere sahip olunacağını belirten Demirtaş şunları söyledi:
"Daha sağlıklı üretim tahminleri yapılabilecek. 16 Temmuz'da başlayıp 30 Ağustos'ta bitmesi planlanan bu çalışma sayesinde tarımsal üretim kapasitemiz tespit edilmiş olacak, bu ürünlerin satışı için uygun pazarlama imkanları sağlanarak, üreticilerimizin elde edeceği kazanç ve ülkemizin tarımsal faaliyetinin arttırılması sağlanmasına yönelik politikalar oluşturulacaktır. Her personelimizin çalışma yapacağı köyler belli olup, yetiştiricilerimizin arkadaşlarımıza yardımcı olmaları, gerekli bilgileri vermeleri ülkemizin tarımsal geleceğini daha güzel bir noktaya taşımak açısından önemlidir."