Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Öztürk Başkanlığında Yapıldı

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Öztürk Başkanlığında Yapıldı

Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında, Devlet Su İşleri (DSİ) 13.Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.
Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Vali Sebahattin Öztürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile DSİ 13’üncü Bölge Müdürü Turkay Özgür ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
Vali Sebahattin Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada gerek tarımsal geliri arttırmak, gerekse yerleşim yerlerinin taşkınlardan korunması amacıyla, Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantılarının önemine değinerek, özellikle 2010/05 Sayılı Başbakanlık Genelgesi kararlarının muhakkak uygulanması gerektiğini vurguladı.
640 Kilometrelik sahil şeridine sahip Antalya’da Toroslardan denize doğru yoğun bir su akışı olduğunun altını çizen Vali Öztürk, iklim şartlarındaki değişiklikler nedeniyle meydana gelen bu su akışının kıyı bölgelerde sık sık su baskınlarına ve sellere sebep olduğunu ifade etti. Bugüne kadar Antalya’da bu konu ile ilgili ciddi çalışmaların yapıldığını ve halen de bu tür çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Öztürk, özellikle Aksu Çayı’nın ıslahı ile ilgili 130 milyon liralık büyük bir projeye başlandığını ve bu projenin EXPO alanı için de önemli bir proje olduğunun altını çizdi.
Antalya’nın hemen hemen bütün ilçelerinde taşkınlarla mücadele ve sulama ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini ve özellikle Manavgat Naras Deresi üzerinde yapılan Naras Barajı’nda su tutma işlemine başlandığını belirten Vali Öztürk, tabiata olan müdahaleler sonucunda meydana gelen iklim deşiklikleri ile oluşan aşırı yağışlar, su taşkınları ve sellerle mücadele için yalnızca Devlet Su İşleri’nin yaptığı çalışmaların yeterli olmayacağının ve konu ile alakalı bütün kurum ve kuruluşların üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.
Vali Sebahattin Öztürk’ün konuşmasının ardından DSİ 13.Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan’ın taşkınlarla ve yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı sunumun ardından toplantı, sona erdi.