Türk Eğitim-sen Ve Aktif Eğitimciler Sendikasından Puan Açıklaması

Türk Eğitim-sen Ve Aktif Eğitimciler Sendikasından Puan Açıklaması

Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak yaptığı basın açıklamasında, okul yöneticilerinin değerlendirme sürecinin sona erdiği ve okul müdürlerinin aldığı puanların açıklandığı belirtildi. Sendika yöneticileri yaptıkları açıklamada verilen puanları eleştirdi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya ve sendika üyeleri katıldı. Basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, "Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler, ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimizde vardı. Zira en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, öğretmenler kurulunca seçilecek iki öğretmenin değerlendirmesi 10 puan, öğrenci meclis puanının değerlendirmesi 10 puan iken, ilçe mili eğitim müdürünün değerlendirmesi 25 puan, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 15 puandı. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük" diye konuştu.
’Milli Eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır’ diyen Benli, "Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. ’Benden olmayanı yok edeceğim’ düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okulların bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir" şeklinde konuştu.
Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya da, okul müdürlerinin puanlama sistemini eleştirerek, "Okul müdürlerinin değerlendirmesinde okulundaki öğretmenin puan verebilmesi için en az 6 ay birlikte çalışma şartını koşan Bakanlığın aynı şartı ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri için aramaması dikkat çekicidir. Kaldı ki Kayseri’deki ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin tamamına yakın bir kısmı bu şartı taşımamaktadır" ifadelerini kullandı.
Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk de, yapılan değerlendirmeye tepki gösterdi.