Türkiye’deki Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “2023 vizyonuna ilerlemek için toplumun enerjisini, bütün bölgelerimizin enerjisini harekete geçirmek durumundayız” dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sheraton Otel’de düzenlenen ‘Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Geliştirilmesi’ ve Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi’ açılış toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yılmaz, bölgesel rekabet edilebilirliğin geliştirilmesi için projenin önemine dikkat çekerek, “AB ve Türkiye arasında işbirliği programları son derece önemli. Bu programların kurumsal kapasiteyi geliştirme boyutlarıyla sağladığı katkıları her zaman takdir ediyoruz. AB, Türkiye ilişkilerinde iki temel boyut olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.
Bütün toplumu kucaklayan bir kalkınmanın olması gerektiğini belirten Yılmaz, “Türkiye iddialı hedefleri olan bir ülke. 2013 vizyonumuza yürümek durumundayız. Bu vizyonu gerçekleştirirken dar coğrafyalar, dar toplumsal kesimler tarafından bunu başaramayız. Bütün toplumun enerjisini, bütün bölgelerimizin enerjisini harekete geçirmek durumundayız. Bunu yaptığımız zaman 2023 yılı büyük hedeflerimize ulaşmamız mümkün olur. Bu kapsayıcı kalkınma anlayışını yaptığımız zaman hedeflerimize de yürümemiz mümkün” ifadelerini kullandı.
BÖLGESEL REKABET EDEBİLİRLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ VE BÖLGESEL YATIRIM ORTAMI DEĞERLENDİRMESİ PROJESİ
Türkiye’deki bölgesel yatırım ortamının değerlendirilmesi projesi, düzey-2 bölgelerinde iş ve yatırım ortamı değerlendirmelerinin yapılmasına yardımcı olacak. Proje ile bölgede iş ve yatırım yapmanın önündeki zorlukların ortaya çıkarılması ve her bir bölgesel yatırım ortamı değerlendirmesinde tespit edilen sorunlara yönelik özel politika müdahalelerinin tasarlanması amaçlanıyor. Orta ve uzun vadede daha iyi tasarlanan politikaların ülkeye daha fazla özel sektör yatırımının çekilmesine ve eğitim programları, uluslararası ve ulusal çalışma ziyaretleri, staj programları ve çalıştaylar vasıtasıyla ulusal ve yerel kurumların kapasitesinin geliştirilmesi sayesinde bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılmasına yardımcı olması bekleniyor.