Umem Projesi İstihdam Sağlamaya Devam Ediyor

Umem Projesi İstihdam Sağlamaya Devam Ediyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, ’Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Bartın’da eğitim alan 339 elemandan 186’sının istihdam edildiği belirtildi.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkedeki işsizlik oranını azaltmak, iş gücü piyasasında arz-talep uyuşmazlığından kaynaklanan işsizliğe çözüm sağlamak amacıyla ’Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi’ başlatılmıştır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında söz konusu proje, ilk etapta 19 ilde başlatılmış olup, gelinen noktada 81 ilde uygulanmaya devam etmektedir.
Ülkemizde işveren firmaların ve iş arayanların karşılaştığı en büyük problemlerden birisi istihdam sorunudur ve bu sorunun altında yatan neden olarak, vasıfsız iş gücü fazlalığı olması ve aynı zamanda firma sahiplerinin kaliteli, nitelikli eleman bulmakta zorlanması hususları gösterilmektedir. Bu kapsamda ilimizde il istihdam ve mesleki eğitim yürütme kurulu olan odamız temsilcisi Genel Sekreter Vekili Mustafa Soyal, İl Ticaret ve Sanayi Müdürlüğü Temsilcisi Ömer Çiçekci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Özkan Yıldırım, BAKKA Temsilcisi Mete Kaan Namal, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Temsilcisi Muhsin Bayrak periyodik şekilde yaptıkları toplantılar neticesinde ilimiz Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer meslek kuruluşlarına kayıtlı mobilyacı ve ahşap doğramacı esnaflarının CNC Makineleri operatörü mesleklerinde vermiş bulundukları iş gücü talepleri projesi kapsamında Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünde 20 kişiye yönelik yüzde 50 istihdam garantili olarak açılmasını kararlaştırılmıştır. Ayrıca İŞKUR tarafından yapılan mesleki eğitim ve istihdam faaliyetleri olarak 1 adet İEP programı ile 2 gurup kurs başlatılmıştır. İEP ve kurslardan mezun olan kursiyerlerden toplam 8 katılımcı işe yerleştirilmiştir.
Bartın’da UMEM projesi kapsamında 339 eğitim alan elemandan, 186’sı istihdam edilmiş durumda olup sanayi sektöründe başarıyla uygulanan bu proje kapsamında, hizmet ve tarım sektörlerinde de faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilebilecektir" dedi.