Ünlüler Down Sendromlular İçin Mutfağa Girip, Aşçılık, Sonra Da Garsonluk Yaptı

Ünlüler Down Sendromlular İçin  Mutfağa Girip, Aşçılık, Sonra Da Garsonluk Yaptı

Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ADER) ait olan ve yaşları 18 ile 35 arasındaki Down Sendromlu gençlerin çalıştırdığı Şişli’deki Down Cafe, bu kez ünlü konukları misafir etti.
Kariyerini Borissia Dortmond forması altında sürdüren Milli futbolcumuz Nuri Şahin’in eşi Tuğba Şahin ile Fenerbahçeli Milli oyuncumuz Mehmet Topal’ın eşi Seda Topal, Down Sendromlu çocukların işlettiği cafeye destek olmak için kolları sıvadı.
Selda Topal ve Tuğba Şahin’in öncülüğünde gönüllü olarak cafede çalışmayı kabul eden Ceyhun Yılmaz, Erol Albayrak, Bülent Serttaş, Dr. Ebru Güzel, Şenay Akay ve Tuğba Melis Türk; bir yandan mutfakta çalıştı bir yandan da müşterilere servis yaptı.
Müşterilerin şaşkın bakışları arasında profesyonelleri aratmayacak bir performans sergileyen ünlüler, Down Sendromlu çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Tuğba - Nuri Şahin’in oğlu Ömer ile Selda - Mehmet Topal çiftinin oğlu Mehmethan ise cafenin en küçük servis elemanları oldu. Öğle servisinin müşteri yoğunluğunu başarıyla tamamlayan ünlüler bu kez kendileri için kek ve börek yaparak birbirlerine ikram etiller. “İkramlık olmaz” diyip, kek ve börek için kabarık hesaplar çıkaran isim ise Ceyhun Yılmaz oldu. Ceyhun Yılmaz, kek ve börekler için çıkardığı hesaplarla cafeye hatırı sayılır bir gelir topladı.
Cafe içerisinde Down Sendromlu çocuklar tarafından yapılıp satılan tabloları ise, Selda Topal, Tuğba Şahin ve Bülent Serttaş tarafından satın alındı.
Akşam saatlerinde ise Bülent Serttaş şarkıları eşliğinde dans eden cafe çalışanlarının mutluluğu gözlerinden okundu.
Cafe çalışanlarından 28 yaşındaki zihinsel engelli Gürsoy’un doğum günü olduğunu öğrenen Selda Topal ve Tuğba Şahin bir de doğum günü pastasıyla sürpriz yaptı. Mutluluktan ağlamaya başlayan Gürsoy, uzun uzun sarılarak onlara teşekkür etti.
GS - B. Dortmund karşılaşması için eşi ile birlikte İstanbul’a gelen Tuğba Şahin; “Selda ile konuşup nasıl bir çalışma yapabileceğimizi planladık. Burada çalışan arkadaşlar bizden farksız. Birlikte yaşayabilir, çalışabiliriz. Bu nedenle toplumdaki farkındalığın da bu yönde gelişmesini arzu ediyoruz” dedi.
Selda Topal ise "Down Cafe müthiş bir oluşum. Bu konseptin Türkiye geneline yayılması gerektiğini düşünüyorum. Burada çalışan arkadaşların özgüvenleri oldukça yüksek. Cafe müşterileri ile de son derece samimi bir ilişkileri var. Umarım Türkiye’nin diğer illerinde de benzer yerler açılır ve diğer Down Sendromlular da hayatın içinde aktif olarak yer alabilirler” şeklinde konuştu.