Vali Çiçek’ten Müdürlere Yazışma Uyarısı

Vali Çiçek’ten Müdürlere Yazışma Uyarısı

Muğla’nın Valisi Amir Çiçek, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, “İmza beklemeyin. Her konuyu bu toplantıya getirmeyin. Cebinizde telefon, altınızda devletin arabası var. İnternet var. Bu imkânları kullanın ve sorunlar kendiniz çözün, yazışmalarla boğulmayın, buraya çözemediklerinizi getirin” dedi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, katıldığı ilk İl Koordinasyon Kurulu, kurum müdürleri ve daire amirlerinden sorunları acil çözmelerini ve mevzuata boğulmamalarını istedi. “Zaman çok değerli, boşa geçirmeyelim. Yazışmalara boğulmayalım. Yılda dört kere yapılan bu toplantılara çözemediklerinizi getirin. Yatırım çizelgelerine baktım, gecikmeler var. Muğla iklim nedeniyle işin geciktirileceği bir yer değil. Performansımızı yükseltelim. Yılsonuna kadar yatırımlarda gerçekleşmeyi arttıralım” diye konuştu.
Başta su ve yol olmak üzere ilin sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Vali Çiçek, Muğla genelinde 2014 yılı itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarının 2 milyar 597 milyon 929 bin lira proje tutarlı iş bulunduğunu belirtirken, 2014 yılı için kurumlara gelen ödenek miktarının 651 milyon 639 bin lira olduğuna dikkat çekti. Vali Çiçek “İyi bir kaynak ayrılmış. Hükümet’e teşekkür etmek gerekir. Eylül ayı sonu itibariyle bu kaynaktan 317 milyon 564 bin lira harcama yapılmış. Yine kurumlardan gelen verilere göre, Muğla’nın toplam 377 yatırım projesinden 69 proje bitirilmiş, 206 proje ise devam ediyor. 52 proje ihale aşamasında olup, 50 projeye ise hiç başlanamamış. İşte buraya bunu, 52 projenin neden ihale edilemediğini, 50 projeye neden hiç başlanamadığını getirin. Nerede tıkanma varsa hep birlikte açalım. Ayrıca performansımızı arttırarak yılsonuna kadar devam eden 206 projenin önemli bölümünü de tamamlamış olalım” dedi.
ULAŞIM İLK SIRADA
Vali Çiçek’in verdiği bilgiye göre, Muğla’da Eylül ayı itibariyle sektörler bazında en yüksek harcamanın önceki koordinasyon kurulu toplantılarında enerjiye yapıldığı görülürken, bu toplantıda enerjinin sıralamaya girmediği görüldü. Sektörel olarak 108 milyon 756 bin lira ile Ulaştırma birinci sırada yer alırken, 66 milyon 70 bin lira ile eğitim sektörü ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada 52 milyon 443 bin lira ile öteki kamu hizmetleri sektörü, dördüncü sırada 49 milyon 540 bin lira ile tarım sektörü yer aldı. Kuruluşlar bazında ise en yüksek harcamanın 58 milyon 153 bin lira ile Karayolları 13. Bölgeye (Dalaman-Fethiye-Seydikemer) yapıldığı görüldü. 52 milyon 604 bin lira harcama ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ikinci, 52 milyon 600 bin lira ile Karayolları 2. Bölge (Bodrum, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe, Ula, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Marmaris, Datça) üçüncü, 38 milyon 529 bin lira ile İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü dördüncü sırada yer aldı.