Vali Kürklü’den Salep İkrami

Vali Kürklü’den Salep İkrami

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), devam ediyor. Burdur standını inceleyen Burdur Valisi Hasan Kürklü, YÖREX Fuarı’nın kentin tanıtımı açısından büyük katkı sağladığını ifade etti. Vali Kürklü, Burdur standını ziyaret eden vatandaşlara Bucak salebi ikram etti.
YÖREX Fuarı’nda beş yıldır Burdur olarak stant açtıklarını dile getiren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, “YÖREX Fuarı’nın beşinci yılı ve biz BUTSO olarak yıl stant açıyoruz. Burada ne kadar yöresel ürünümüz varsa onları tanıtmaya çalışıyoruz. Başta ceviz ezmesi, Burdur şişi, kapari, Bucak salebi, bunların tamamı ticari ürün haline gelmiş vaziyettedir. 10 yıl önce aylık 1 buçuk ton civarında ceviz ezmesi satılırken, bugün aylık 15 ton ceviz ezmesi satıyoruz. Bu tür çalışmalarla, coğrafi işaretin alımıyla, fuarlarda yöresel ürünlerimizin tanıtımıyla bunlar gerçekleşti. Onun için, bu çalışmaların ciddi sonuçlar verdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
"YÖRESEL ÜRÜNLER KURTULUŞ REÇETESİDİR"
Yöresel ürünlerin kalkınması ile hem ekonominin canlanacağını hem de insan sağlığının eski dengesine kavuşacağını vurgulayan Burdur Ticaret Borsası Yılmaz Başar ise “Öncelikle 81 tane ili buraya toplayabildikleri için Antalya Ticaret Borsası Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Yöresel ürünler kavramı aslına baktığınızda birçok ilin kurtuluş reçetesidir. Yöresel ürünleri ön plana çıkartarak, markalaştırarak, ekonomiye büyük bir can verebiliriz. Biz Burdur olarak ceviz ezmesinden tutun, şiş, Bucak salebi, kapari, tıbbi aromatik bitkiler ve yemek kültürümüzü ön plana çıkarmaya çalıştık. Kültür mozaiğini yakaladıktan sonra kurtuluş reçetesi yöresel ürünlerdedir. İllerin yöresel ürünlerle ekonomisinin kalkınmasını başarabilirsek, bir o kadar da insan sağlığını da eski dengesine kavuşturmuş olacağız” şeklinde konuştu.
"COĞRAFİ İŞARETLERİMİZİ ARTTIRACAĞIZ"
Burdur’da iki tane coğrafi işaret bulunduğunu fakat coğrafi işaret sayısının arttırmak için çalışmalara devam edildiğini söyleyen Burdur Valisi Hasan Kürklü, “Burdur’umuzun yöresel anlamda çok kaliteli ürünleri var. Bu tür fuarların en büyük faydası, bizim kesinlikle markalaşmaya gitmemiz lazımdır. Coğrafi işaret ve ürünleri arttırmamız lazımdır. Dışarıda 1 TL’ye sattığınız bir ürünü eğer siz markalaştırırsanız 10 TL’ye satıyorsunuz. Dolayısıyla daha çok kazanıyorsunuz. Biz bu yıl Burdur olarak, birlik ve beraberlik içinde Valilik olarak, kalkınma ajanslarından da bir takım destekler sağlayarak, oda başkanlarımızla, tüm ilçelerimizle birlikte ortak bir stant kurduk. Standımız çok da güzel olmuş. Emeği geçenleri de kutluyorum. Bizim esasında çok ürünümüz var. Şu ana kadar iki tane coğrafi işaret alabildik fakat daha almamız gereken birçok ürünümüz vardır. İnşallah o noktada da Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalara devam ediyor. Coğrafi işaret alma noktasında da var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.