Valilikte “anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Kursu, Etkili İletişim Ve Beden Dili” Semineri
Kayseri Valiliği’nce personele yönelik “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Kursu, Etkili İletişim Ve Beden Dili” semineri düzenlendi.
Vali Orhan Düzgün, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve değişen dünyada insanın kendini geliştirmesi, değiştirmesi ve yenilemesinin son derece önemli olduğunu söyledi.
Seminer kapsamında hızlı okuma teknikleri ve etkili iletişim üzerine kurs verileceğini kaydeden Vali Düzgün, seminerin amacının personelin bu alanlarda kendini geliştirmesi ve yeni vizyon kazandırmasını sağlamak olduğunu belirtti.
İnsanın kendini geliştirmesi ve yenilemesinin en önemli araçlarından birinin de “Okumak” olduğunu vurgulayan ve çok okuyan insanın hem işinde hem de özel hayatında çok daha başarılı hale geleceğine dikkati çeken Vali Düzgün, bilgisayar ve akıllı telefon gibi teknolojik ürünlerin insan hayatında olması gerekenden daha fazla yer almasıyla insanın okumaya zaman ayıramaz hale geldiğini ifade etti.
Bu nedenle anlayarak hızlı okuma kavramının çok daha önemli hale geldiğini anlatan Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İnsan ne kadar çok okursa o kadar çok okuma ihtiyacı duyar. Hiç okumayan birisi okuma ihtiyacı duymaz eksikliğini hissetmez. Uzmanlardan birisi diyor ki; insanların hayatında ki alışkanlıkları değiştirebilmesi için 21 gün yeterlidir. Şekerli çay içen birisi, 21 gün şekersiz çay içerse artık 22’nci gün şekersiz çay içme alışkanlığını kazanır. Spor yapan birisi 3-4 hafta devam ettirirse, vücudu artık kendiliğinden bunu istemeye başlar. Hiç spor yapmayan birisi de, buna hiç ihtiyaç duymaz, bunun eksikliğini hissetmez. Okumak da böyle bir durum. İnsan okursa, daha çok okuma ihtiyacı hissedecektir. Ne kadar çok okursak kendimizi daha iyi geliştirebilir, dünyayı, çevremizi, ailemizi daha iyi anlar, iş ve aile hayatında çok daha fazla mutlu oluruz. Bu nedenle size sunulan bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmenizi arzu ediyorum.”
Vali Düzgün, seminerin düzenlenmesi ile kurs verecek hocalara teşekkür ettiği konuşmasının sonunda seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
Seminerin ilk dersini veren Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Osman Utkan da, iletişimin önemine değinerek, kitap okuma alışkanlığının toplumu yücelttiğine, gelişmiş toplumların okuyan toplumlar olduğunu ifade ederek Japonya da bir kişi yılda 25 kitap , Avrupa ülkelerinde bir kişi yılda ortalama 10-15 kitap okurken, Türkiye de 6 kişinin yılda 1 kitap okunduğuna dikkat çekti.
Bilgiyi ön plana alan bir anlayışın hüküm sürmesinin önemine işaret eden Doç. Dr. Utkan, seminerin devamında etkili iletişime yönelik bilimsel verileri esas alan bir sunum yaptı.
Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç başta olmak üzere il müdürleri ve valilik şube müdürlerinin yanı sıra 100 kadar valilik çalışanının katıldığı seminerde, 3 hafta boyunca katılımcılara konunun uzmanları tarafından eğitimler verilecek.