Van M Tipi Cezaevi’nde Sertifika Töreni

Van M Tipi Cezaevi’nde Sertifika Töreni

Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinde başarılı olan hükümlü ve tutuklular ile personelin belge dağıtım töreni düzenlendi.
Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Dr. Mesut Bilen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdoğan Bayraktar, 2. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı İbrahim Koca, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Lokman Hekim Hayat Hastanesi Başhekimi Ferman Koca, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile hükümlü ve tutuklular katıldı.
Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Cezaevi Müdürü Özkan Dinçer, “Kurumumuzda düzenlenen eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine katılarak başarı gösteren ve belge almaya hak kazanan hükümlü ve tutuklularımız ile kurumumuz personeline belgelerini vermek üzere düzenlediğimiz belge dağıtım töreni ve 100. Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nün katkılarıyla yapılacak olan müzik dinletisine teşrif ettiğiniz için teşekkür ederim. Hürriyeti bağlayıcı cezanın infazındaki temel amaç hükümlünün iyileştirme çalışmaları sonucu topluma yeniden kazandırılmasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında, cezaevleri sorununun çok önemli olduğunu vurgulayarak, kişisel özgürlüğü kısıtlanan vatan evladının ceza süresi sonunda topluma yararlı olacak bir vatan evladı olarak yetiştirilmesinin gerekliliğini vasiyet etmiştir. Atamızın bu sözünden yola çıkarak devletimizin asli hizmetlerinden olan Adalet hizmetleri ve bu hizmetlerin dirsek ünitesini oluşturan ceza infaz kurumlarından biri olarak çağdaş değerlendirmeler ile hükümlü ve tutuklu eğitimine ilişkin sorunları belirlemek, eğitim bilimi yöntemleri doğrultusunda çözümler geliştirmek, tüm hükümlü ve tutukluları topluma kazandırma faaliyetlerinin her aşamasına katkıda bulunmak, gerek psikolojik gerekse sosyal çalışmalarımızla ve eğitim faaliyetlerimizle bu vatan evlatlarının topluma dönüşlerine zemin hazırlamak, bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olmalarına fırsat tanımak, ayrıca çeşitli iş kollarımızdaki faaliyetlerle ve meslek edindirme kurslarıyla hükümlüleri meslek sahibi yapmak ve onların sivil hayata adaptasyonunu sağlamak, topluma karşı görev ve sorumlulukları ile haklarını bilen kişiler olarak tahliye sonrası yaşama hazırlamak temel amacımızdır” dedi.
Hükümlü ve tutuklulara yönelik yapılan faaliyetler ile ilgili görüş, duygu ve düşüncelerini belirten Cezaevi Savcısı Mehmet Kuş’un konuşmasının ardından, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinde başarılı olan hükümlü ve tutuklular ile personelin belge dağıtım törenine geçildi. Hükümlü ve tutuklular ile personelin belgelerini, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Dr. Mesut Bilen, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve Rektör Peyami Battal verdi. 100. Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen müzikli eğlencenin ardından program son buldu.