Vatandaşların İstinat Duvarı Korkusu

Vatandaşların İstinat Duvarı Korkusu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 27 Aralık gecesi yağan şiddetli yağmur nedeniyle yerinden oynayan iki apartman arasındaki istinat duvarı, vatandaşları tedirgin ediyor.
İlçede 27 Aralık gecesi yağan şiddetli yağmurda Demokrasi Bulvarı’nda bazı işyerleri sular altında kalmış, Türkbeleni’nden akan yağmur suyu Kasaplar Mahallesi’nde iki apartmanın arasında bulunan istinat duvarının yerinden oynamasına neden olmuştu. Manavgat Belediyesi’ne durumu bildiren 21 dairelik iki apartmanda yaşayan vatandaşlar, istinat duvarı ile bina arasına demir kalaslar koyarak kendilerince önlem almaya çalıştılar.
"BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI"
Manavgat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne konuyla ilgili dilekçe verdiklerini belirten apartman sakinleri, aradan 1 hafta geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söylediler. İstinat duvarının her iki bina için tehlike arz ettiğine dikkat çeken vatandaşlar, bina ile istinat duvarı arasında demir korkuluklar koyduklarını ancak herhangi bir seste duvarın yıkıldığından endişe edip yerlerinden fırladıklarını belirttiler. İstinat duvarındaki çatlakların, duvarın her an yıkılabileceğini gösterdiğini ifade eden vatandaşlar, Manavgat Belediyesi’nden herhangi bir yetkilinin şu ana kadar gelip gerekli incelemeleri yapmadığını ileri sürdü. Vatandaşlar bir facia yaşanmaması için bir an önce önlem alınmasını istedi.