Yahyalı Tır Parkına Kavuşuyor

Yahyalı Tır Parkına Kavuşuyor

Yahyalı Belediyesi ilçedeki büyük araçların park sorununu çözmek için ilçenin Ayyazısı mevkiinde TIR parkı yapım çalışmalarına başladı.
TIR Parkı projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yaklaşık 650 kayıtlı büyük aracın çalıştığını, bu araçların ilçe trafiğine girdikleri zaman sıkıntı yaşandığını, hem trafiği hem de görüntü kirliliğini önlemek adına park çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Parkın iki etapta yapılacağını 1. etabın 12.000 metrekare alan üzerine kurularak 300 araç kapasiteli olacağını, 2. etapla birlikte tır pakının 22.000 metrekareye çıkarılarak toplam araç kapasitesinin 650’ ye ulaşacağını, parkta şoförlerin her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir tesisin de olacağını belirtti. Başkan Esat Öztürk 1. etap çalışmalarını başlattıklarını, arazide zemin düzenlemesinin bittiğini, alt yapı çalışmalarının da en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
Yahyalı’ da ilk defa böyle bir çalışmayı kendi dönemlerinde yapacakları için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Esat Öztürk, ilçe halkının mutluluğu içinde her türlü hizmeti yapacaklarını belirtti.