“yarınlara Geç Kalmadan” Adlı Oyun Didim’de Sahnelendi
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından madde kullanımı ile mücadele amacıyla başlatılan “Yarınlarımız Aydın Olsun” projesi kapsamında üniversite öğrencilerinin rol aldığı “Yarınlara Geç Kalmadan” isimli tiyatro oyunu, Didim’de sahnelendi.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (TUBİM) Aydın İl Temsilciliği’nce yürütülen projesi kapsamında hazırlanan oyun, Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde sahneye kondu. Oyunu Didim Kaymakamı İskender Yönden, Emniyet Amiri Hasan Özge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, polis memurları, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri izledi.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü KOM ile TUBİM Aydın İl Temsilciliği tarafından, Aydın genelinde yürütülen madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında madde bağımlılığı konusunda geleceğe güvenle bakabilen nesiller yetiştirmek, toplumu bilinçlendirmek, farkındalık arttırmak, bağımlılık sebeplerinin ortadan kaldırılması ve toplumun hiçbir şekilde maddeyle tanışmaması amacıyla hazırlanan "Yarınlarımız Aydın Olsun" projesi kapsamında sergilenen, senaryosunu Feyzullah Arslan’ın yazdığı, yönetmenliğini Okan Atalay’ın yaptığı "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı tiyatro oyunu ile gençlere madde bağımlılığının zararları, sebepleri ve alınabilecek önlemler anlatıldı.
“KAYMAKAM İLGİSİZLİKTEN YAKINDI”
Tiyatro oyunu öncesinde konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden, oyuna gerekli ilginin olmadığına dikkati çekti. Bu konuda sadece emniyete değil, bütün kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve belediye başkanlığına görev düştüğünü söyleyen Kaymakam Yönden, bu etkinliğin sadece tiyatro gösterisi olarak düşünülmemesi gerektiğini kaydetti. Yönden, insanların başına bela olan uyuşturucu konusunun işlenip insanları aydınlatma düşüncesiyle yapılan bir çalışma olduğunu, ancak gereken ilginin gösterilmediğini ve salonun büyük kısmının boş kaldığını gördüklerini dile getirdi. Madde kullanımı ile mücadele çalışmaları kapsamında 2014 yılının ilk 10 ayında 51 okulda bin 847 öğretmen, 6 bin 76 öğrenci, 730 veli ve bin 6 kurum personeli ile 50 kafe sahibine bilgilendirme çalışmasının yapıldığını ifade eden Kaymakam Yönden, uyuşturucuyla mücadele ve farkındalık oluşturmak için yapılan bu çalışmaların yeterli olmadığını söyledi. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polis ve jandarmayla sınırlı olmadığını ifade eden Yönden, “Bunun bir tarafında Milli Eğitim, bir tarafında sivil toplum kuruluşları, bir tarafında bütün kamu kurum ve kuruluşları, bir tarafında da Belediye Başkanlığı olacak. Bu konunun bir ayağı da basın olması gerekiyor. Madde bağımlılığı konusu basında işlenerek, gündeme getirilmeli. Böylece bu sıkıntı hepimizin gündeminde olmalı” dedi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden, oyunda rol alan öğrencileri kutladı.