‘yedi Güzel Adam’ Söyleşileri Nuri Pakdil’i Ağırladı
Başakşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Yedi Güzel Adam’ programları, edebiyatçı-fikir adamı Nuri Pakdil’i ağırladı. Programda Pakdil’in eserleri üzerinden dünyaya bakış açısı ele alındı.
Yakın dönem Türk edebiyatına damga vurmuş Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Sezai Karakoç, Alâeddin Özdenören’in eserlerinin ve düşüncelerinin irdelendiği ‘Yedi Güzel Adam’ söyleşileri devam ediyor. Başakşehir Belediyesi Emin Saraç Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz ay gerçekleştirilen etkinliğin ardından ikincisi düzenlenen söyleşinin onur konuğu ’Sıra dışı 68 Kuşağı’nın ortaya çıkmasında, önemli pay sahibi olan Nuri Pakdil oldu. Programda Pakdil’in edebiyat, kültür, sanat, siyaset, toplum, din, ekonomi, Türkiye, Ortadoğu, yeryüzü ve daha birçok konuda düşüncelerine ve edebi kimliğine dikkat çekildi.
Moderatörlüğünü Asım Gültekin’in yaptığı ‘Yedi Güzel Adam’ programında şair Turan Koç, Şair-Yazar Necip Evlice ile Şair-Yazar ve Programcı İsmail Kılıçaslan da konuşmacı olarak katıldı. Nuri Pakdil ile uzun yıllardır temas halinde bulunan konuşmacılar usta edebiyatçıyı ve yazdığı eserleri anlattı.
Nuri Pakdil, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Ülküsel konumunu algılayan her insan güzel insandır. Ben devrimci bir karaktere sahip olmayı da şöyle anlıyorum: Devrimcilik, her türlü özveriye hazır olmaktır. Konformizm de devrimciliğin karşıtıdır. İslam dini özgürlükçüdür, ilericidir, bağımsızdır. İslam dini sömürünün her türüne karşıdır. İnsanın yalnızca emeğinin karşılığını yiyebileceğini vurgulamaktadır. Emekçinin hakkını alın teri kurumadan verilmesi gerektiğini emretmektedir İslam dini. Bu nedenle Müslümanların kirli mülkiyete karşı devrimci mücadelesi kıyamete kadar aynı ciddiyetle devam edecektir” diye konuştu.
Söyleşi sonrasında edebiyatçı- fikir adamı Nuri Pakdil’e tablo hediye eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “7 Güzel Adam söyleşilerimiz her ay bir tanesi olmak üzere devam edecek. Biz Başakşehir ilçesi olarak kendimizi biraz farklı hissediyoruz. 7 güzel adamdan herhalde 5 tanesinin ismi burada kültür merkezlerimizde, okullarımızda yaşıyor. İnşallah 7’sini de Başakşehirde kalıcı bir eserde buluşturacağız” dedi.