16 Yaşındaki Yeğen Dayısını Öldürdü

16 Yaşındaki Yeğen Dayısını Öldürdü
Erzurum'da 16 yaşındaki İ.A. adlı genç kız, gece sokağa çıktığı için kendisini darp eden dayısını bıçaklayarak öldürdü. Mahkeme tarafından kasten öldürme suçundan tutuklan İ.A.'nın daha önce de çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunduğu belirtildi.

Gece sokağa çıkmak isteyen 16 yaşındaki İ.A. adlı genç kız, bu isteğine karşı çıkan ve kendisini darp ettiği öne sürülen dayısı Murat T.'yi bıçaklayarak öldürdü.

İ.A., güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı ve ardından kasten öldürme suçundan tutuklandı. Genç kızın, daha önce de birçok suça karıştığı ve yaşını aşan sayıda sabıka kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Kurtuluş Mahallesi Kavak Konutları'nda, 16 yaşındaki İ.A. ile 46 yaşındaki dayısı M.T. arasında geç saatlerde dışarı çıkma meselesi nedeniyle bir tartışma yaşandı. İddialara göre M.T.'nin kötü söylemlerle İ.A.'yı darp etmesi üzerine, genç kız bıçakla dayısına saldırdı. Murat T., boğazına ve göğsüne aldığı bıçak darbeleri sonucunda kanlar içinde yere yığıldı.

Bıçakladığı Dayısını Ambulansa Taşımaya Yardım Etti

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. 16 yaşındaki İ.A., yaraladığı dayısını diğer dayısının yardımıyla asansöre taşıdığı anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Ardından yaralı, sağlık ekipleri tarafından ambulansa alındı. Ağır yaralanan Murat T., hızla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis ekipleri tarafından suç aletiyle birlikte gözaltına alınan İ.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan İ.A., "kasten öldürme" suçundan hâkim karşısına çıkarıldı ve tutuklandı. İ.A.'nın babasının cezaevinde olduğu annesinin ise şehir dışında bulunduğu öğrenildi.

Yaşından Çok Suç Kaydı Var

16 yaşındaki İ.A.'nın, "Kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme, tehdit ve hakaret" suçlarından toplamda 20 adet suç kaydının bulunduğu ve Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nce arandığı ortaya çıktı.