200 lira için 3 çocuklu aile sokağa atıldı

200 lira için 3 çocuklu aile sokağa atıldı

Meryem Tunç (33) ilk evliliğini bundan 12 yıl önce yaptı. Bu evlilikten Berna (11) ismini verdiği bir kızı oldu. Ancak bir süre sonra kocasıyla anlaşamayan Tunç, ayrılmak zorunda kaldı. Meryem Tunç, yaklaşık 5 yıl önce, lahmacun ustası Cengiz Can (45) ile tanıştı ve dini nikahlı olarak evlendi. Bu evlilikten ise Cesur (4) ve Barış (4) isimli ikiz çocukları oldu. Aile aylık 200 lira kira bedeli ile bir evde oturmaya başladı.

Baba Can çalışırken aile kıt kanaat da olsa geçinip gidiyordu. Ancak bir süre sonra Can, kollarından rahatsız olduğu için çalışamaz duruma geldi. Bunun üzerine 5. sınıfa giden Berna Tunç okuldan alındı. Aile ev kirasını bile ödeyemez duruma geldi. Geçen ay kirayı almak için gelen ev sahibi, "paramız yok" cevabını alınca aileyi eşyalarıyla birlikte sokağa attı. Aile en büyüğü 11 yaşında en küçüğü 4 yaşında 3 çocukla birlikte bir parka giderek burada yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Anne Tunç, çok zor durumda olduklarını ev kirasını ödeyemedikleri için sokağa atıldıklarını belirterek, "Çocuklarımla birlikte yokluktan dolayı sokakta yaşamak zorunda bırakıldık. Kirayı bir ay veremeyince sokağa atıldık. Eşim rahatsız olduğu için artık çalışamıyor. Bu nedenle bu hale düştük. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Buzdolabımı görüyorsunuz dökülüyor. Eşyalarımın hepsi de bu zaten. Eşim iş ve ev aramaya gitti ancak daha bir haber yok. Kızım okulu bırakmak zorunda kaldı. İki küçük çocuğum var ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.


"OKUYUP POLİS OLMAK İSTİYORUM"

11 yaşındaki Berna Tunç ise maddi imkansızlık yüzünden okuldan alındığını gözleri dolarak anlatıp, "Annem beni okuldan almak zorunda kaldı. Arkadaşlarım okula gidiyor onları görünce çok üzülüyorum. Onlar takdir, teşekkür alıyor ben alamıyorum. Ben de okuyup polis olmak istiyorum. Ama artık babamın işi de yok evimiz de yok ne yapacağımızı bilmiyorum. Devletten yardım istiyorum" diye konuştu.