Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacılar İçin Nikah Ücretini 25 Kat Artırdı

Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacılar İçin Nikah Ücretini 25 Kat Artırdı
Afyonkarahisar Belediyesi, sığınmacıların evliliklerinde alınan nikah ücretini 25 kat artırarak 10 bin TL'ye yükselttiğini duyurdu.

Afyonkarahisar Belediyesi, sığınmacıların evlilik işlemleri için alınan nikah ücretini gözle görülür bir şekilde artırdı.

Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın liderliğinde yapılan belediye meclisi toplantısında, 400 TL olan nikah ücretinin sığınmacılar için 10 bin TL'ye yükseltileceği duyuruldu.

Karara karşı çıkan AK Partili meclis üyesi Mahmut Emin Birliktir, sığınmacılarla ilgili zam konusunda bireysel olarak karşı çıktığını belirtirken, Belediye Başkanı Köksal'a misafirperverlik vurgusu yaptı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye meclisi toplantısında sığınmacıların evlilikleri için alınan nikah ücretinin 25 kat artırılmasını savundu.

Köksal, "Misafirliğin belirli bir süresi olur. Bu misafirlik fazlasıyla uzadı. Vatandaş yüzde 51 oranında oy vererek bizi seçtiyse bunların yerine getirilmesini bekliyor" dedi. Köksal, sığınmacıların ülkelerine gidip geldiğini ve mağduriyet yaşamadıklarını vurgulayarak, "Bundan sonra bu yönde kararlar alacağım" diye ekledi.