Başkent Ankara'da Sağanak Hayatı Felç Etti

Ankara'da beklenmedik bir şekilde etkisini gösteren sağanak yağış ve dolu, başkentin birçok bölgesinde su baskınlarına yol açarak yaşamı felç etti.

Ankara'da etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı, başkentin birçok noktasını göle çevirdi.

Cadde ve sokaklar sel sularıyla dolarken, metro istasyonları ve evler su altında kaldı. Bazı vatandaşlar otobüs duraklarına ve metrolara sığınarak kurtulmaya çalışırken, Beşevler metro istasyonu su basmasıyla yolcuları mahsur bıraktı.

Keçiören ve Sincan ilçelerindeki yoğun su birikintileri nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

ankara-saganak.jpg

Cadde ve sokaklarda ilerlemekte güçlük çeken araçlar, su altında kalan ev ve iş yerleriyle birlikte mahsur kaldı. Elektrik kesintileri de yaşanan bölgelerdeki zorlukları artırdı.

Alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle polis ekipleri giriş ve çıkışları kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Trafik, yan yollardan verilirken, kurtarma ekipleri bazı araçları çekici yardımıyla kurtardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan felaketin etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personelle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. 153 çağrı merkezi aracılığıyla vatandaşların ihbarlarını hızla değerlendiren belediye, krizle başa çıkmak için tüm gücüyle çalışıyor.