Burdur Haşhaş Helvası Coğrafi İşaretle Tescillendi

Burdur Haşhaş Helvası Coğrafi İşaretle Tescillendi
Burdur'un eşsiz tatlarından biri olan haşhaş helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret tescil belgesini alarak resmi olarak tescillendi.

Burdur Ticaret Odası'nın başvurusu üzerine, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından haşhaş helvasına coğrafi işaret tescili verildi. Bu tescil ile kentin coğrafi işaret tescil belgesi alan 14'üncü ürünü "haşhaş helvası" oldu.

Vali Türker Öksüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kentin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayanmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Öksüz, "Üretim, kalkınma ve zenginleşmenin, refaha ulaşmanın tek yolu. Bitkisel ve hayvansal üretim potansiyelimizi üretime ve katma değere çevirecek çalışmalar yapmalıyız. Şehrimizin 14 üründe coğrafi işaret tescili alması sevindirici. Bunları daha da artırabiliriz, sırada başka ürünlerimiz de var." dedi.

Öksüz ayrıca yöreye has ürünlerin Avrupa Birliği coğrafi tescil belgesiyle de tescillenmesinin önemli olduğunu belirtti. Bu süreçte Valilik olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ise haşhaş helvasının tescil sürecinin Nisan 2021'de başladığını ve devam ettiğini söyledi. Gündüzalp, "Tescil çalışmamız devam ediyor. Bundan sonra 2 ürünümüz daha var. Biri Söğüt domatesi, diğeri de Kızılkaya çörek otu. İnşallah onların da belgelendirme sürecini kısa sürede sonuçlandırırız." şeklinde konuştu.