Komşularının Çocuklarını Yakmaya Çalıştı

Komşularının Çocuklarını Yakmaya Çalıştı
Antalya'nın Kepez ilçesinde Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşanan olay, tüm mahalleyi dehşete düşürdü. Nazmiye Ş. (50), komşularının kardeşine işkence yaptığını iddia ederek mahallede oyun oynayan çocukların üzerine benzin döküp yakmaya çalıştı.

Dün saat 17.00 sıralarında 6205 Sokak'taki 5 katlı apartmanda yaşanan olayda, Nazmiye Ş., komşularının çocukları Z.K. (5), G.Ç. (4) ve birkaç çocuğu yanına çağırarak üzerine benzin döktü. Çocukların çığlıklarını duyan Alihan Ç., hemen olay yerine koşarak kadının elindeki çakmağı düşürdü ve çocukları kurtardı.

Olaydan sonra kaçan Nazmiye Ş., apartmanın çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polisin 4 saatlik çabası sonucunda kadın, bir anlık dalgınlığından yararlanılarak güvenli bir şekilde indirildi.

Nazmiye Ş.'nin apartmanın giriş kapısında bekleyen öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istenirken, polis ekipleri tarafından son anda kurtarıldı. Ardından hastaneye kaldırılan Nazmiye Ş., polis merkezine götürüldü.

Çocuklar Hastaneye Kaldırıldı

Benzinin etkisiyle gözleri yanan çocuklar, Kepez Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

cocuklari-yakmaya-calisti2.jpg

Olayı anlatan mahalle sakini Ali O., "Bu kadın çocukların başına benzin dökerek yakmaya çalıştı. Allah'tan yan komşumuz tam çakmağı çakarken gördü ve müdahale etti. Yoksa çok kötü şeyler olabilirdi." dedi.

Alihan Ç., Nazmiye Ş.'nin yaklaşık bir ay önce apartmana taşındığını ve sürekli kardeşine işkence yapıldığı iddialarında bulunduğunu belirtti. "Dün sabah da polisi çağırdı, kardeşinin burada tutulduğunu iddia etti. Polis gelip baktı ama böyle bir durum olmadığını gördü. Bugün ise motordan benzin çekerek çocukların üzerine döktü ve çakmağı yakmaya çalıştı. Elinden zor aldık." ifadelerini kullandı.