Para Karşılığı Görevini Kötüye Kullanan Psikiyatri Doktoruna Gözaltı

Para Karşılığı Görevini Kötüye Kullanan Psikiyatri Doktoruna Gözaltı
Konya'da psikiyatri uzmanı Dr. Ferit Karaduman'ın özel kliniğinde, para karşılığı reçeteyle uyuşturucu niteliği taşıyan hap ticareti yapıldığına dair bilgilerle ilgili bir operasyon gerçekleştirildi.

Konya'da, psikiyatri uzmanı Dr. Ferit Karaduman'ın özel kliniğine, para karşılığı reçete ile uyuşturucu niteliği taşıyan hap ticareti yapıldığı ihbarıyla operasyon düzenlendi. Yürütülen operasyon kapsamında 51 kişi gözaltına alındı ve aralarında Ferit Karaduman'ın da bulunduğu 35 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin, uyuşturucu almak isteyenlerle WhatsApp'tan yaptıkları yazışmalar da ortaya çıktı.

Uyuşturucu Bağımlılarına Parayla Reçete Yazdı

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, psikiyatri uzmanı Dr. Ferit Karaduman'ın İhsaniye Mahallesi'nde bulunan özel kliniğinde, çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığında uyuşturucu özelliği taşıyan hap reçete ettiği bilgisine ulaştı.

para-karsiligi-uyusturucu-hap3.jpg

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin reçeteyle temin ettikleri hapları kullanıp ticaretini yaptığı tespit edildi.

4 İlde Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi

Polisin, teknik ve fiziki takibinden sonra Konya, Ankara, Karaman ve Antalya'da daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda aralarında Dr. Ferit Karaduman'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Polisin adreslerde yaptığı aramalarda, 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirdi. Dr. Karaduman'ın kliniği, soruşturma süresince kapatıldı.

para-karsiligi-uyusturucu-hap2.jpg

Ayrıca uyuşturucu bağımlıları ile Dr. Ferit Karaduman arasındaki yazışmalar da ortaya çıktı. Karaduman'a mesaj atan kişilerin reçete yazdırmak istedikleri ve ödeme için İBAN bilgisi aldıkları belirlendi.