Sahte Altın Üretip Satan Şebekeye Operasyon

Sahte Altın Üretip Satan Şebekeye Operasyon
Gaziantep merkezli 5 ilde faaliyet gösteren ve sahte altın takı üretip piyasaya süren şebekeye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

Gaziantep merkezli 5 ilde faaliyet gösteren ve sahte altın takı üreterek piyasaya süren bir şebekeye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, sahte ve düşük ayarlı ziynet eşyaları üreten şebeke tespit edilerek takibe alındı.

Ekiplerin kapsamlı araştırmaları sonucunda Gaziantep merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda sahte ziynet eşyası, ziynet eşyası yapımında kullanılan malzemeler, bir miktar para ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Toplamda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından "paraya eşit sayılan değerlerde sahtecilik" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.