Van-Bahçesaray Kara Yolu Uzun Bir Aranın Ardından Yeniden Açıldı

Van-Bahçesaray Kara Yolu Uzun Bir Aranın Ardından Yeniden Açıldı
Van'ın karla mücadele ekipleri, zorlu kış koşullarına rağmen Van-Bahçesaray kara yolunu yeniden ulaşıma açtı. 22 Aralık'tan beri kapalı olan bu önemli yol, günler süren çabalarla açıldı.

Van'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Aralık'tan bu yana kapalı olan Van-Bahçesaray kara yolu, karla mücadele ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda nihayet ulaşıma açıldı.

Bölgenin çetin coğrafyasında gerçekleştirilen çalışmalarda, karayolları ekipleri 42 kilometrelik yolu kardan temizleyerek ulaşımı sağladı. Özellikle çığ yataklarında kar kalınlığının 7-8 metreyi bulduğu bölgelerde ekiplerin zorlu bir mücadele verdiği belirtildi.

Uzun bir süre kapalı olan yolun tekrar ulaşıma açılmasıyla birlikte, ilçe sakinleri de Van'a gitmek için yolu kullanmaya başladı. Vatandaşlardan Cüneyit Burta, yolun açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek devlet yetkililerine teşekkür etti.

Affan Orhan, Bitlis'in Hizan ilçesinden geçen alternatif yolun da zorlu olduğunu ifade ederek, devlet büyüklerinden destek talep etti. Orhan, "Yolumuzun yeniden ulaşıma açılmasının mutluluğunu taşıyoruz. Büyük emek verilerek yolumuz açıldı. Bu süreçte desteği olan herkese teşekkür ederiz" dedi.