Yılın Eğitim Yöneticisi Ödülü Burak Kılanç’ın
Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç, Medasist International tarafından verilen Yılın Eğitim Yöneticisi Ödülü’nün sahibi oldu.
Medasist International mecralarında yapılan anketler ve Seçiciler Kurulu oylamasıyla 2014’ün Eğitim Yöneticisi Ödülü’ne Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç layık görüldü. Ödülü Burak Kılanç’a takdim ederken, Türkiye’de giderek ön plana çıkan eğitim yöneticiliğinin önemine işaret etmeyi amaçladıklarını belirten Medasist International Direktörü Ali Civan, “Ülkemizdeki üniversitelerin yaptığı çalışmalar, mecralarda uygulanan anketler ve Medasist International Kurumsal İletişim Direktörü Funda Civan’ın başkanlığını yaptığı Seçiciler Kurulu’nun değerlendirmeleri sonucunda bu ödüle Burak Kılanç değer görüldü” ifadelerini kullandı.
Eğitim alanında hizmet verirken maddi değil, manevi değerleri ön plana almak gerektirdiğini ifade eden Burak Kılanç ise, “Yapılan değerlendirmeler sonucunda böyle bir ödüle layık görülmüş olmak beni çok gururlandırdı ve mutlu etti. Yaptığımız çalışmaların bu şekilde taçlandırılması sevinç verici” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİM YÖNETİCİLİĞİ KAVRAMI
Yükseköğretim konusunda profesyonel eğitim yöneticiliği kavramının Türkiye için yeni olduğuna dikkat çeken Burak Kılanç, Avrupa ve Kuzey Amerika’da ise bu çalışmaların yaygın olduğuna işaret etti. Burak Kılanç, “Yükseköğretim alanına ilk adım attığımda görev alacağım üniversitenin kurucu rektörüne ‘Akademisyen değil, yükseköğretim yöneticisi’ olmak istediğimi söylemiştim. Oldukça vizyon sahibi olan kurucu rektör bile bu sözler karşısında şaşırmıştı. Ancak yıllar içerisinde yaptığımız çalışmalar beni şu anda bulunduğum noktaya getirdi. Bu yolda bana destek olan tüm akademik büyüklerime de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
2023 HEDEFLERİ İÇİN EĞİTİMİN ÖNEMİ
Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri kapsamında eğitimin önemine vurgu yapan Burak Kılanç, “Türkiye’nin, 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olması için gençlerini çok iyi eğitim alması gerekiyor. 4+4+4 ile 12 yıllık zorunlu eğitim sürecinde 16 milyon öğrenci eğitim alacak. Ancak bunun ötesinde yükseköğretim seviyesinde gençlerin de eğitilmesi gerekir. Son yıllarda Türkiye yükseköğretim alanında önemli adımlar attı. Ancak yine de yükseköğretim alanındaki reformun bir an önce tamamlanması ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için yükseköğretim kurumlarının da önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda kurumlar ve kişiler olarak sürece destek vermeliyiz” dedi.