Yörükler Derneği’nden İşitme Engellilere Rehabilitasyon Merkezi

Yörükler Derneği’nden İşitme Engellilere Rehabilitasyon Merkezi

Antalya Yörükler Derneği, işitme engelli vatandaşların hayatına dokunuş yapmak, onları hayata daha sıkı sarılmalarını sağlamak için bir araya geldi.
Antalya Yörükler Derneği, çocukların daha iyi bir eğitim alıp topluma kazandırılmaları adına Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Bölümü ve bu bölüme bağlı İçem Rehabilitasyon Merkezi’nde uygulanan sistemi model alınarak, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Engelliler Entegre Yüksekokulu ve buna bağlı rehabilitasyon merkezi açılması yönünde işitme engellilerin sessizliğinin sesi olmak için çalışmalara başladı.
Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman eşliğindeki heyet, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına ziyarette bulundu. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman ile yapılan görüşmede fakültede işitme engelliler bölümünün olduğunu fakat birimin faaliyete geçebilmesi için öğretim üyesi eksiklerinin giderilmesi gerektiğini, yasa gereği öğretim üyesi kadrosu tamamlanmadan bölümü eğitime açamadıklarını ayrıca eğitime açabilmek için manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydedildi.
Üniversitenin Eskişehir’deki uygulamayı model alarak Antalya’da hayata geçirebilmesinin ise maddi imkanlara da bağlı olduğunu belirten Prof.Dr. Mimar Türkkahraman, bu konuda da Antalya’daki il ve ilçe belediyelerinden, kamu kurum ve kuruluşlardan ve iş adamlarından da destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Antalya’nın önde gelen isimleriyle irtibata geçerek bizlere destek vermeleri için görüşmeler yaptıklarını söyleyen Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, bazı kurum ve kuruluşlarla yaptıkları ön görüşmelerin olumlu bir şekilde gelişmesinin kendilerinin doğru yolda olduklarını gösterdiğini ve bu yolda ’Sessizliğimizin Sesi Olur musunuz?’ adı altında Antalya Yörükler Derneği olarak çalışmalara başladıklarını ifade etti.