Gece Yarısından İtibaren Benzine Zam

Gece Yarısından İtibaren Benzine Zam

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle, gece yarısından itibaren benzine zam yapılacak. Fiyat artışıyla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 37 lira 91 kuruşa çıkacak. Brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler ve döviz kurundaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını belirlemede kritik rol oynamaya devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren benzine yapılacak 1 TL'lik zam, İstanbul'da benzinin litresini 37 lira 91 kuruşa, Ankara'da ise 38 lira 54 kuruşa çıkartacak.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler temel alınarak rafineriler tarafından belirleniyor. Ancak bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişimlerini Duyurmama Kararı Aldı

EPDK'nın fiyat değişimlerini açıklayan tek sendika olan EPGİS, yaşanan bir suç duyurusu sonrasında, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı. Bu durum, akaryakıt fiyatları konusundaki bilgilendirmelerde belirsizlik yaratarak, tüketicileri gelecekteki fiyat artışları konusunda dikkatli olmaya yönlendiriyor.