DSÖ Uyarıyor: Ölümcül 'Hastalık X' Tehlikesi

DSÖ Uyarıyor: Ölümcül 'Hastalık X' Tehlikesi

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Davos'ta katıldığı oturumda "Hastalık X" olarak adlandırdığı gizemli bir hastalığın ölümcül potansiyele sahip olduğu uyarısında bulundu. Ghebreyesus, Covid-19 müdahale ve hazırlıklarındaki yetersizliği vurgulayarak, gelecekteki bilinmeyen hastalıklara karşı küresel bir mücadele için ortak bir sistem oluşturma çağrısında bulundu.

Ölümcül Potansiyel: Koronavirüsün 20 Katı!

DSÖ Genel Direktörü, "Hastalık X"ın koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini belirtti. DSÖ'nün verilerine göre, bu gizemli hastalık 75 milyon insanın ölümüne sebep olabilir ve her 5 yılda bir yeni bir salgın haline gelebilir

Küresel Anlaşma Çağrısı: "Ortak Düşmana Karşı Birleşin"

Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'na katılan Ghebreyesus, "Mayıs ayında bütün ülkelerin ortak düşman olan pandemiye karşı bir anlaşmaya varmalarını umut ediyorum." dedi. DSÖ Genel Direktörü, bilinmeyen hastalıklara karşı bir hazırlık için küresel düzeyde bir anlaşmanın önemini vurguladı. Ghebreyesus, küresel konferansta yaptığı konuşmada, "Covid-19 sırasında birçok insanı kaybettik çünkü onları yönetemedik. Kurtarılabilirlerdi ama yer yoktu. Yeterli oksijen yoktu. Peki ihtiyaç olduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz." ifadesini kullandı. DSÖ Genel Direktörü, gelecekteki salgınlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ve ortak bir müdahalenin dünya genelinde daha etkili bir tepki verebilmek için hayati olduğunu belirtti.