Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın Hatay ve Ordu'daki Konuşmalarına Tepki Gösterdi

Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın Hatay ve Ordu'daki Konuşmalarına Tepki Gösterdi

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın 31 Mart'taki seçim öncesi yaptığı açıklamaları değerlendirirken, "Seçime giderken bile milletini tehdit ederek oy isteyenden, seçimden sonra Allah korusun." şeklinde konuştu. Kartal Belediyesi’nce bağışlarla hayata geçirilen "Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Gıda Bankası ile Afet Lojistik Merkezi"nin açılışına, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta konuşarak zorlu şartlarda birçok hizmetin gerçekleştirildiğini belirtti. Göreve geldikleri andan itibaren yaşadıkları zorlukları ve 2019 yerel seçimlerindeki mazbata kriziyle başlayan, İstanbul seçiminin iptal edilmesiyle sonuçlanan süreci anlattı. İmamoğlu, "Göreve geldiklerinde' bu seçimi kazanmadınız' dediler. Hile dediler, hırsızlık ve çalmakla suçladılar. İnsan kendi gibi bilirmiş. Milletin hakkını hukukunu çiğnemeye ve insanların demokratik haklarını gasp etmeye kalktılar." dedi. Bu sırada bir vatandaşın "sen bizim yalnız kalbimizi çaldın" sözlerine karşılık olarak İmamoğlu, "İnanın tek 'hırsızlığım' bu olacak. Başka hiçbir şey olmayacak. Hayat boyu sizin gönlünüzü çalmaya devam edeceğim." şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanına Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu'daki tartışmalı konuşmasına sert tepki gösteren İmamoğlu, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: "Huylu huyundan vazgeçmez. Gerçek duygularını açıkça ifade ediyor. Tam açık etti tarzını. Şöyle diyor: 'Siyasetin namusu var.' Ardından namus anlayışını şu şekilde açıklıyor: ‘Ben cumhurbaşkanıyım. Hükümet bende. Eğer benim adayımı seçerseniz, Ordu'ya hiçbir zarar gelmez. Doğal gazın gelmesini istiyorsanız, benim adayıma oy vermelisiniz.’ dedi." "Değerli vatandaşlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum. 31 Mart'ta seçim var. Seçime giderken dahi milletini tehdit ederek oy isteyenlerden, seçimden sonra bu millete Allah korusun. 31 Mart sonrasında neler olabileceğini düşünün. Bu nedenle milletimize buradan sesleniyorum. Sandığa giderken bu sözleri unutmamanızı rica ediyorum. Bugün sizi tehdit eden bir zihniyet, oy aldıktan sonra neler yapar. Hakkı, hukuku, marifeti ve insanlarımızın iradesini dahi kendinde görenler seçimden sonra neler yapar neler. Milletimize bir öneride bulunuyorum. O'nun söylediklerinin tam tersini yapmalarını tavsiye ediyorum. O'nun desteklediği kişiye oy vermemelerini öneriyorum. Neden mi? Çünkü sandıkta, o kişiye ve bu zihniyete öyle bir ders verin ki seçimden sonra 4 yıl boyunca size deli gibi hizmet etmek zorunda kalsınlar."

‘’Süt Dökmüş Kediye Dönersiniz’’

"Sizi ciddiye alması için oyunuzu size tehditler savuranlara vermeyin. Bizim milletimiz cesur, akıllı ve zeki bir millettir. Tehditlere boyun eğmeyen bir millettir. Bu toplum öyle bir irade gösterir ki, süt dökmüş kediye dönersiniz. Aynen 23 Haziran'da olduğu gibi. 13 bin fark, 800 bin oldu. Bu tehditten sonra 800 bin neye dönüşür, ancak Allah bilir. 31 Mart'ta bize oy vereceksiniz. Sizden isteğimiz ve temennimiz, bizi seçmenizdir. Seçildiğimizde, oy verenlere ve vermeyenlere büyük hizmetler sunacağız. Onlar da daha fazla çalışmak zorunda kalacaklar. Bu bir hizmet yarışı olacak. Kulaklarımız sizde olacak, milletimizin dediği olacak. Onlara ait tabirle Bize 'buyuracak' bir Allah'ın kulu yok. Bize buyuracak olan millettir. 16 milyon insanımız için çalışacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Herkese birbirimizi anlatacağız.’’

Recep Tayyip Erdoğan Ne Demişti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay ve Ordu'daki konuşmalarında sert ifadeler kullanmıştı. Hatay'daki konuşmasında, "Eğer merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermez, dayanışma içinde olmazsa, o şehre herhangi bir şey gelmez! Hatay'a geldi mi?" ifadeleriyle dikkat çeken Erdoğan, Ordu'daki mitinginde de "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi, açık konuşayım, doğalgazı nasıl getirecek? Biz varken doğalgaz var, yokken yok!" şeklinde konuştu.