Fatih Erbakan TRT Genel Müdürünün Görevden Alınabilmesi İçin Kanun Teklif Etti

Fatih Erbakan TRT Genel Müdürünün Görevden Alınabilmesi İçin Kanun Teklif Etti
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürünün tarafsızlığını yitirmesi durumunda görevden alınabilmesini öngören önemli bir kanun teklifi hazırladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve beraberindeki 3 milletvekili, TRT Genel Müdürünün tarafsızlığını yitirmesi halinde görevden alınabilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Erbakan ve beraberindeki milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifi, TRT Genel Müdürünün tarafsızlığını kaybetmesi durumunda görevden alınmasını sağlayacak önemli bir düzenleme içeriyor.

Teklife göre TRT Genel Müdürü milli güvenlik ve kamu düzeninin gerektirdiği, devlet memuru niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığını ihlal ettiği durumlarda RTÜK'ün önerisi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınabilecek.

Daha önce TRT kanununda yer alan görevden alma şartlarının Kanun Hükmünde Kararnameyle iptal edilmesi, bu alanda bir boşluğun doğmasına neden olmuştu. Ancak Erbakan'ın sunduğu kanun teklifiyle bu boşluk doldurulmuş olacak.

Kanun teklifi ayrıca, TRT ve özel televizyon kanallarının seçim dönemlerinde tarafsız yayın yapmamaları durumunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından uyarılmasını ve tekrarında yayın durdurma ve para cezası gibi sert yaptırımlar içeriyor. İhlalin devam etmesi halinde TV kanalının yayını 5 güne kadar durdurulabilecek.