Gazeteci Barış Terkoğlu 2 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Gazeteci Barış Terkoğlu 2 Yıl Hapse Mahkum Edildi
Gazeteci Barış Terkoğlu, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'da görülen davada, gazeteci ve yazar Barış Terkoğlu, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in şikayeti üzerine başlatılan davanın karar duruşması, 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti.

Mahkeme, Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'nun Odatv ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan haber ve yazılarını gerekçe gösterdi. Terkoğlu'nun "Türkiye’nin gündemindeki kararları hep aynı hakim veriyor" başlıklı haberi ile "Türkiye’yi karıştıran hakimi nereden hatırlıyorum" başlıklı yazısı, suçlamaların temelini oluşturdu.

Duruşmada savunma yapan Terkoğlu, hakimlerin, savcıların ve polislerin de birer yurttaş olduğunu ve yaptıkları eylemler nedeniyle eleştirilebileceklerini belirtti. Terkoğlu, "Onlara bütün yurttaşlardan ayrı koruma zırhı getirmek Anayasa’ya aykırıdır" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, Terkoğlu'nu "terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan 2 yıl hapis cezasına mahkum etti.