Hakurk'ta MİT'ten Nokta Operasyon

Hakurk'ta MİT'ten Nokta Operasyon
Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. MİT'in düzenlediği son operasyonda, örgüt yöneticilerinin talimatlarını taşıyan iki terörist etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK mensubu "Nujiyan İsyan" kod adlı Hadice Kaya ve Suriye vatandaşı "Diljin Azadi" kod adlı Heva Kivelçek'i Hakurk'ta düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'in elde ettiği istihbarata göre, Hadice Kaya ve Heva Kivelçek'in, örgüt yöneticilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakurk'taki harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını içeren notları taşıdığı belirlendi. Bu tespit üzerine, MİT iki teröristi adım adım izlemeye başladı.

Örgüt içerisindeki MİT ajanları sayesinde, teröristlerin örgüt üst yönetiminin talimatlarını aktarmak üzere gece saatlerinde harekete geçecekleri öğrenildi. Bu kritik bilgi üzerine operasyon kararı alındı ve Hadice Kaya ile Heva Kivelçek, MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

2015 yılında terör örgütüne katıldıkları belirlenen Hadice Kaya ve Heva Kivelçek'in, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Avaşin ve Hakurk bölgelerinde çeşitli terörist faaliyetlerde yer aldıkları tespit edildi. MİT'in operasyonu, örgüt yönetiminin bölgedeki planlarını boşa çıkardı ve terörle mücadelede önemli bir adım daha atıldı.